KOŠARKA

Spremembe: legendarni Đorđević namesto Ivkovića

Objavljeno 25. december 2013 15.04 | Posodobljeno 25. december 2013 15.04 | Piše: STA, T. L.

Dušan Ivković se je po evropskem prvenstvu v Sloveniji, ko je Srbija osvojila sedmo mesto, odločil, da zapusti selektorski položaj.

Selektor Dušan Ivković in njegovi igralci so srečno prispeli v Izrael.

BEOGRAD – Vodstvo Košarkarske zveze Srbije je danes potrdilo, da je selektorski stolček prevzel bivši košarkarski as Aleksandar Đorđević. Ta je na čelu srbske reprezentance zamenjal Dušana Ivkovića, ki se je po evropskem prvenstvu v Sloveniji, ko je Srbija osvojila sedmo mesto, s čimer si je v zadnjem hipu zagotovila udeležbo na svetovnem prvenstvu v Španiji prihodnje leto, odločil, da po petih letih zapusti selektorski položaj.

Srbe želi popeljati spet na vrh

Na predstavitvi v Hiši košarke v Beogradu je Đorđević dejal, da ni veliko razmišljal, ko so mu ponudili selektorsko mesto. »Takoj sem sprejel. Imam veliko energije, ki jo želim prenesti na igralce. Hvala košarkarski javnosti za podporo. Moj cilj je, da prehitimo Španijo, vendar bo za to treba veliko dela,« so bile prve besede 46-letnika.

Đorđević je košarko začel igrati pri Partizanu, s katerim je leta 1992 osvojil evropski klubski naslov. V bogati športni karieri je igral še za Olimpio Milano, Fortitudo Bologno, Portland Trail Blazers, Barcelono, Real Madrid in Scavolini. Z reprezentanco je bil trikrat evropski (leta 1991 še v moštvu SFRJ) in enkrat svetovni prvak, na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 je osvojil srebro. Trenersko pot je začel pri Olimpii iz Milana, kjer je bil v sezoni 2006/07, v sezoni 2011/12 pa je bil trener Trevisa.

Deli s prijatelji