EVROPSKO PRVENSTVO

Špik je bil v polfinalu brez pravih možnosti

Objavljeno 30. maj 2014 19.55 | Posodobljeno 30. maj 2014 19.55 | Piše: STA, M. U.

Dva čolna v polfinalu, favorizirani posadki brez.

Luka Špik je na SP v Južni Koreji staknil poškodbo hrbta.

BEOGRAD – Favorizirani Luka Špik v skifu in dvojni dvojec Gašper Fistravec/Matej Rojec so na veslaškem EP v Beogradu ostali brez polfinala. Enako velja za lahki dvojni dvojec z Markom Bolho in Matevžem Malešičem. V soboto se bodo za preboj med najboljših šest borili lahki skifist Rajko Hrvat ter dvojec brez krmarja v postavi Aleš in Janez Zupan.

Špik je bil v polfinalu brez pravih možnosti

Najtrofejnejši član slovenske reprezentance je tekmo na Adi Ciganliji v Beogradu začel silovito, vodil na četrtini in polovici proge, nato pa pred sebe spustil Belgijca Hannesa Obrena in Belorusa Stanislava Ščarbačiena ter Norvežana Olafa Tufteja. V polfinale sta vodili le prvi dve mesti, ki sta ju osvojila Belgijec in Belorus, Špiku pa je v dvoboju s Tuftejem ostalo četrto mesto. Povsem brez možnosti sta bila tudi Fistravec in Rojec, ki sta bila večino dirke na četrtem mestu, na koncu pa sta zdrsnila na peto. Še mesto slabša sta bila Bolha in Malešič.

Slovenski selektor Miloš Janša je po tekmi zmajeval z glavo, saj je prav od Špika in dvojnega dvojca pričakoval največ: »Po vodstvu, ki ga je imel do 1100, 1200 metrov je Luka enostavno preveč popustil. Tega sam ne razumem povsem dobro, kot bi nam manjkal trening. Podobno je bilo pri dvojnem dvojcu in prav ta dva čolna sta izstopala na treningih.« Selektor je k temu dodal, da je bil Špik prepočasen že v kvalifikacijah in zaradi slabe uvrstitve imel v repasažu težjo skupino, vseeno pa je pričakoval, da bo tekmecem na popoldanskem popravnem izpitu kos.

Deli s prijatelji