KOŠARKA

Španci s hvalnicami mlademu Dončiču, ki je postal MVP

Objavljeno 09. maj 2015 21.50 | Posodobljeno 09. maj 2015 21.50 | Piše: STA, P. Pa.

Mladi košarkar navdušuje špansko javnost. Postal je najkoristnejši igralec zaključnega mladinskega turnirja Španije.

MADRID – Mladi, 16-letni slovenski košarkar Luka Dončič, ki že nekaj let igra za Real iz Madrida, je znova navdušil. Čeprav dve leti mlajši od vrstnikov, je postal najkoristnejši igralec zaključnega mladinskega turnirja Španije. V finalu je dosegel trojni dvojček – 15 točk, 12 skokov, 15 podaj, statistični indeks 47.

Real Madrid je turnir osvojil več kot prepričljivo, novinarji pa niso varčevali s pohvalami na račun mladega Slovenca. V Marci, najbolj branem športnem časniku v Španiji, je zapisano: »Madrid je prikazal ogromno talenta, predvsem pa izjemnega Dončiča. Šestnajstletni Slovenec je znova pokazal svoje bogato znanje. Podaje, trojke, skoki, agresivnost v obrambi in neverjetna lahkotnost so nov dokaz njegovega izjemnega talenta in svetle prihodnosti. Madrid ima najboljšo mladinsko generacijo v zgodovini, hkrati pa še neverjetnega Dončiča.«

Ljubljančan, ki je pred kratkim debitiral tudi v članski ekipi Real Madrida in s tem postal eden najmlajših igralcev v zgodovini španskega prvenstva, je ob svoji igri brez dvoma kandidat tudi za slovensko člansko reprezentanco selektorja Jureta Zdovca.

Deli s prijatelji