ZVEZDE

Šov pod koši ukradel prulski dribler Cime

Objavljeno 30. december 2014 11.03 | Posodobljeno 30. december 2014 11.06 | Piše: Drago Perko

Rašo Nesterović in sodelavci so skorajda napolnili Stožice, v članski tekmi je blestel ameriški trio.

Sebastijan Cimerotič je s košarkarskim znanjem navdušil staro in mlado. Foto: Drago Perko

»Če bi lahko igral košarko, bi igral le in samo za Olimpijo, to je moj klub,« je po tekmi zvezd v dvorani Stožice hitel razlagati Sebastijan Cimerotič, potem ko je v roke dobil priznanje za najkoristnejšega igralca revijalne tekme košarkarskih in nogometnih legend, ki se je končala z remijem 69:69. Soigralci so ga začeli zbadati, češ, Cime, ti bi moral igrati košarko, žebljico na glavico pa je zadel Matjaž Smodiš: »Ko smo ga gledali, smo se na klopi resno spraševali, ali ni celo zgrešil športa.«

Košarkarska zveza Slovenije je s tekmo med nogometnimi in košarkarskimi asi naše mladosti potegnila pravo potezo in s tem že precej obrabljeno tekmo vseh zvezd naredila zanimivo in atraktivno, v dvorano pa zvabila dve vrsti občinstva, ki je imelo kaj videti. Košarkarski sladokusci so si oblizovali prste ob pogledu na peterico z Rašem Nesterovićem, Matjažem Smodišem in Primožem Brezcem. Slednji se bo prihodnji mesec vnovič selil na tuje, medtem ko se Smoki na Dolenjskem ukvarja z mladino, Rašo pa je prevzel operativno vodenje košarkarske zveze. Pod obročem je vse nogometaše zasenčil Cime, ki je tekmo končal s 15 doseženimi točkami.

Še hokejisti in rokometaši

Nekdanji reprezentant in ljubljenec Olimpijinih navijačev je zanikal je, da je trdo treniral za nedeljski obračun. »Prisežem. Tri tedne se žoge nisem niti dotaknil. Muči me mišica na nogi. Moral bi na rekreacijo, ki jo igramo ob petkih, pa me že tri tedne ni bilo,« je pojasnil in se spomnil otroških let, ko je preigraval košarko na asfaltu na Taboru. Po nogometno-košarkarski veselici je Cime opomnil organizatorje, da bi ta prireditev postala tradicionalna, k sodelovanju pa bi prulski dribler povabil še rokometaše in hokejiste. »Celotna zadeva je izpadla zelo dobro, nogometaši pa so pokazali, da so nad pričakovanji dobri košarkarji,« je Smodiš pohvalil vrsto Srečka Katanca. Ali se bo zgodila revanša na zelenici, ne ve še nihče. Smodiš bi raje videl, da bi se pomerili v dvoranskem nogometu. »Tekli ne bomo veliko, brcniti pa znamo,« je hudomušno pristavil Smoki, ki je ob tem tudi izpostavil, da največ nogometnega znanja med košarkarskimi upokojenci premore prav Nesterović. »Lepo je bilo, da smo se po dolgem času spet videli in se podružili,« je tudi Ermin Šiljak pohvalil druženje in tekmo v Stožicah. »Od osnovne šole košarkarske žoge nisem držal v rokah, nekako smo se pač znašli,« pa je opravičil kako potezo preveč, ki mu je preprečila, da bi dosegel več kot štiri točke.

Za ameriško dušo

Nekako v senci legend je minil članski obračun, kjer je zasedba Blaža Mahkovica v samem finišu s 122:120 odpravila ekipo Alena Omića. Naslove na tej članski tekmi so si razdelili Američani. Krkin Chris Booker je postal MVP, s 37 doseženimi točkami pa zaostal le za dosežkom Petra Vilfana (41 točk na prvi tekmi zvezd). Član moštva Helios Suns Kyle Casey je slavil v zabijanju, igralec Tajfuna iz Šentjurja Ceola Clark pa je bil najbolj natančen pri metu za tri točke. »V ZDA smo bolj usmerjeni v zabavo, take all stars tekme so del naše kulture. S tem smo zrasli in smo veseli, ker smo del spektakla,« je dominacijo Američanov pojasnil Booker. V spretnostnem poligonu so si zmago razdelili Luka Lapornik (Krka), Dino Murić (Union Olimpija) in Žiga Dimec (Rogaška). Košarkarska zveza je ob slovesu od leta podelila tudi priznanje najboljšim v sezoni 2013/2014. Goran Dragić je bil izbran za najboljšega igralca, Jure Zdovc pa za najboljšega trenerja. Jaka Klobučar je bil prvo ime lige Telemach, Aleksej Nikolić pa najboljši mladi košarkar.

Tudi sodniki v formi

Sodniška trojica Andrej Lovšin, Andrej Jeršan, Miha Brajnik bi ostala v senci, če ne bi s svojimi dramski vložki za smeh poskrbel zgovorni in vedno znova prisrčni Brajnik. Ob košu Ermina Šiljaka je dosodil prepovedan položaj, za konec pa je Goranu Jagodniku pokazal rumeni karton. Ker pa je Jagoda obležal na parketu, ga je sodnik Brajnik s parketa kar odvlekel. 

Deli s prijatelji