ROKOMET

Sobota z Vikingi

Objavljeno 22. oktober 2016 13.42 | Posodobljeno 22. oktober 2016 13.42 | Piše: Marko Uršič

Celje Pivovarno Laško in Krim čakata novi preizkušnji v elitnem rokometnem tekmovanju. Oba se bosta merila s skandinavskima ekipama, lov na točke proti Kristianstadu in Larviku.

Vesna Milanović-Litre poziva h Krimovi popolni mobilizaciji. (Foto: Mavric Pivk)

Rokometna liga prvakov ima svoj ustaljeni vozni red, a nekateri klubi urnik prehitevajo, drugi pa zamujajo. V skupini B po štirih krogih druge prehitevata evropski klubski prvak Kielce in Vardar (oba po 8 točk), po voznem redu se ravnajo levi Rhein-Neckarja (5), Meškov (4 točke) in Szeged (3), Kristianstad in Celje Pivovarna Laško (2 točki), posebno pa Zagreb, ki je na ničli, pa lovijo zadnji vlak. Iz skupine v drugi del tekmovanja napreduje šest moštev, torej Celjani so ravno tam-tam.

A šalo na stran, Celje danes ob 19. uri v 5. krogu LP čaka ključno gostovanje na jugu Švedske pri Kristianstadu. Kdor dobi ta dvoboj, bo napravil velik korak proti izločilnim bojem, osmini finala, lige šampionov. »Švedska ekipa je malce drugačna, kot smo jih morebiti bili vajeni v preteklosti. Gre za mlado, poletno, hitro, agresivno in zanimivo moštvo, ki igra moderen rokomet. Krasijo ga trdna obramba in izjemno hitri prehodi v nasprotne in polnasprotne napade, premore pa tudi dobršno drznost pri zunanjih strelcih. Ti ne razmišljajo veliko, temveč so v vsakem trenutku nevarni za gol. Če bomo v pripravi na omenjene zadeve optimalni in jih nato seveda tudi udejanjili na tekmi, potem lahko iz njihove hitre igre, da ne rečem divjega rokometa, spreobrnemo nekaj v svoj prid,« je rokometne Vikinge ocenil trener Celja Branko Tamše. Desni zunanji igralec Žiga Mlakar, z Mariborom je proti Kristianstadu že igral, pa je dodal: »Švedi so v letošnji sezoni pokazali, da so zelo kakovostni, ogrozili so tudi favorite. Vsekakor pa menim, da je na Švedskem mogoča naša zmaga, a seveda ob maksimalni predstavi na igrišču.«

Korak za korakom

Skandinavije ni ne konca ne kraja. Rokometašice Krima se bodo namreč danes ob 16.30 na Kodeljevem v 2. krogu lige prvakinj srečale z norveškim Larvikom. Ljubljanski klub je za uvod skupine D izgubil v danskem Esbjergu, švedski Sävehof pa je v gosteh ukanil prav Larvik; v drugi del LP napreduje najboljši trojec. »V Esbjergu je šlo vse narobe, še tiste dobre stvari, ki so nam uspele, pa je na koncu ustavila njihova vratarka. Tokrat bomo morali zagotovo popraviti igro v napadu, ne bomo smeli delati neumnosti, ustaviti pa moramo tudi Larvikov prehod v nasprotne napade. Vse skandinavske ekipe so najboljše ravno v tem. Morda je to, a le na papirju, tekma, ki bi jo lahko dobili, a čaka nas še pet obračunov, liga prvakinj se v soboto za nas še ne bo končala,« je navrgel trener Krima Uroš Bregar. »Že pred začetkom sezone smo povedali, da so naši glavni cilji osvojitev državnega, pokalnega in superpokalnega naslova. Seveda si tudi v ligi prvakinj želimo uspeha, na to potihem upamo, kaj je realnost, pa se bo pokazalo po šestih odigranih tekmah. Gremo korak za korakom,« je dodala kapetanka Miša Marinček. Vse je zaokrožila krožna napadalka Vesna Milanović-Litre. »Četudi ima Larvik morda oslabljeno vrsto in ni več to, kar je nekoč bil, je to še vedno ekipa, ki zna igrati rokomet. Če bomo bojevite, imele željo in pokazale popolno zbranost, menim, da bo izid v naš prid,« je Hrvatica pozvala na mobilizacijo.

Deli s prijatelji