ATLETIKA

Snežana Rodič četrta na diamantni ligi v Oslu

Objavljeno 13. junij 2013 23.21 | Posodobljeno 13. junij 2013 23.21 | Piše: STA, S. U.

Slovenska troskakalka še vedno lovi deset centimetrov za nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Moskvi (14,20 m).

Snežana Rodič.

OSLO – Koprčanka Snežana Rodič je bila četrta v troskoku na atletski diamantni ligi v Oslu. Edina slovenska predstavnica na tekmovanju je skočila 14,10 m in izenačila svoj izid sezone. Zmagala je Kolumbijka Caterine Ibargüen (14,81 m), srebrna na lanskih olimpijskih igrah v Londonu. Pred Rodičevo sta bili le še Ukrajinka Olga Saladuha (14,56 m), aktualna svetovna in evropska prvakinja ter bronasta na lanskih OI, in Rusinja Ana Pjatih (14,16 m), dvakrat tretja na svetovnih prvenstvih (2005 in 2009).

»Počutje je bilo pravo, ker sem se po daljšem času ponovno vrnila med svetovno elito. To je bilo zame nekaj posebnega. Škoda zaradi hladnega vremena, ker bi drugače dosegle večje daljave. Steza je bila mokra in zelo trda, zato je bilo zelo težko skakati. Tako smo menile vse, ki smo tekmovale, to pa kaže tudi dosežek Saladuhe, ki je pol metra krajši od njenih siceršnjih sposobnosti. Zadovoljna sem z uvrstitvijo in tudi s skokom prek 14 m,« je dejala Rodičeva.

Bo normo dosegla v Novi Gorici?

Dosežek Rodičeve iz Osla pa je še vedno 10 centimetrov manjši, kot znaša norma za nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Moskvi (14,20 m). »Še vedno lovim teh deset centimetrov in upam ter si želim, da bom normo končno dosegla v soboto v Novi Gorici na finalu atletskega pokala,« je napovedala Rodičeva

Deli s prijatelji