KVALIFIKACIJE

Slovenski rokometaši praznih rok v Mariboru

Objavljeno 04. april 2013 00.42 | Posodobljeno 04. april 2013 00.42 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenija bo svoj nastop na sklepnem turnirju naskakovala na naslednjih treh tekmah.

MARIBOR – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2014 danes v Mariboru izgubila z Islandijo z 28 : 29 (13 : 9).

Zdesetkana slovenska izbrana vrsta – na današnji tekmi so manjkali poškodovani Dragan Gajić, Matej Gaber in Uroš Bundalo – je v svoji prvi tekmi po sijajnem četrtem mestu na januarskem svetovnem prvenstvu v Španiji doživela poraz. V osrednji mariborski dvorani Tabor ji je mero vzela močna Islandija, ki je z današnjo zmago naredila velik korak k prvemu mestu v skupini šest, Slovenija pa bo svoj nastop na sklepnem turnirju naskakovala na naslednjih treh tekmah. Prvo bo igrala že v nedeljo, 7. aprila, ko se bo v Reykjaviku pomerila z Islandijo, zadnji kvalifikacijski tekmi pa bosta junija, ko se bo najprej doma pomerila z Belorusijo, nato pa še v gosteh z Romunijo.

Slovenski selektor Boris Denič je iz strateških razlogov na tribuni pustil visokoraslega nemškega legionarja Nenada Bilbijo, Deana Bombača in Matevža Skoka, v uvodno postavo pa uvrstil vratarja Gorazda Škofa, krilca Luko Žvižeja in Gašperja Marguča, zunanje igralce Uroša Zormana, Jureta Dolenca in Boruta Mačkovška, na šestmetrski črti pa se je z Islandci ruval Miha Žvižej.

V slovenski reprezentanci je bil najučinkovitejši Sebastian Skube s petimi goli, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec in Uroš Zorman so jih dosegli po štiri. V islandski izbrani vrsti je Gudjon Valur Sigurdsson dosegel devet zadetkov.
 

Deli s prijatelji