KVALIFIKACIJE

Slovenski rokometaši popravili vtis, a zmagali so Nemci

Objavljeno 06. maj 2017 20.04 | Posodobljeno 06. maj 2017 20.19 | Piše: STA, S. U.

Slovenski rokometaši so v četrtem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 gostovali pri evropskih prvakih v Nemčiji in izgubili z 20 : 25.

HALLE – Slovenska moška rokometna reprezentanca je na četrti kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem danes v Halleju izgubila z Nemčijo z 20 : 25 (10 : 14).

Slovenski rokometaši so drugič v tem tednu občutili moč evropskih prvakov iz Nemčije. Po visokem ljubljanskem porazu s 23 : 32 so po današnjem dvoboju na teniškem stadionu Gerry Weber v Halleju po bolj enakovredni predstavi znova ostali praznih rok in prišli v položaj, ko si na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah proti Švicarjem in Portugalcem ne smejo več privoščiti spodrsljaja.

Slovenske igralce je znova v obup spravljal vratar Andreas Wolff. Vratar rokometnega velikana iz Kiela je med 14. in 21. minuto zaklenil svoja vrata. Do konca dvoboja so prikazali bojevito in srčno predstavo, a močno zdesetkani – manjkali so prvokategorniki Vid Kavtičnik, Darko Cingesar in Matej Gaber – niso bili kos Nemcem, na koncu so doživeli drugi poraz v teh kvalifikacijah.

V slovenski reprezentanci je bil najučinkovitejši Nik Henigman s petimi goli, Jure Dolenec je dosegel štiri.

Po štirih krogih je v skupini pet v najboljšem položaju Nemčija, ki je zbrala maksimalnih osem točk, Slovenija in Portugalska, ki bo v nedeljo ob 16. uri gostila Švico, jih imata po tri, Švica pa je brez točk.

Deli s prijatelji