KVALIFIKACIJE

Slovenski rokometaši pometli s Švicarji

Objavljeno 09. januar 2014 23.35 | Posodobljeno 09. januar 2014 23.37 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenski rokometaši so v deželi sira in čokolade prikazali zelo zrelo predstavo in se v domovino vračajo s polnim izkupičkom.

Boris Denič, selektor slovenske rokometne reprezentance.

SCHAFFHAUSEN – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tekmi petega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 danes v Schaffhausnu premagala Švico z 31 : 23 (19 : 12).

Slovenska rokometna odprava pred tekmo v Schaffhausnu ni kipela od samozavesti, zaradi povprečne pripravljenosti nekaterih nosilcev igre se je seme dvoma zasadilo tudi v vselej optimističnega selektorja Borisa Denića, na koncu pa se je vse končalo na najboljši mogoči način. Slovenski rokometaši so v deželi sira in čokolade prikazali zelo zrelo predstavo in se v domovino vračajo s polnim izkupičkom, z osvojenim parom točk pa so si na stežaj odprli vrata za prvo mesto v skupini 3, ki prinaša junijski dodatni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Do uresničitve tega cilja morajo v nedeljo, 12. januarja, v Velenju premagati Ukrajino. V nasprotnem primeru bodo izpadli in po letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem izpustili še eno veliko rokometno tekmovanje, ki bo januarja prihodnje leto na Arabskem polotoku.

Po petih krogih v skupini 3 vodi Ukrajina z devetimi točkami, Slovenija jih je zbrala osem, Švica tri, Luksemburg pa je brez točk.
 

Deli s prijatelji