ZMAGOVITO

Slovenski rokometaši izpolnili prvi del naloge

Objavljeno 12. januar 2014 21.09 | Posodobljeno 12. januar 2014 21.09 | Piše: STA, M. U.

V 46. minuti so se igralci še stepli.

Foto: Uroš Hočevar

VELENJE – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 6. krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 danes v Velenju premagala Ukrajino s 35 : 23 (15 : 10).

Slovenski rokometaši so uspešno opravili prvi del naloge na poti do svetovnega prvenstva v Katarju leta 2015. S petimi zmagami (po dvakrat so premagali Švicarje in Luksemburžane in enkrat Ukrajince) in porazom z Ukrajinci so zbrali 10 točk in osvojili prvo mesto v kvalifikacijski skupini 3 ter si priborili dodatni kvalifikacijski tekmi, ki bosta v prvi polovici letošnjega junija. Slovenija se bo pomerila z reprezentanco, ki se bo na Danskem na evropskem prvenstvu v tem mesecu uvrstila med 5. in 12. mestom.

Množičen pretep v 46. minuti

Do zadnjega kotička napolnjena velenjska dvorana je bila na nogah, z ovacijami je pozdravila vsako lepo potezo slovenskih rokometašev. V 46. minuti je bila priča tudi množičnemu pretepu, v katerem je sodelovalo vseh 16 igralcev Slovenije in Ukrajine. Vroče glave so se po petminutnem obojestranskem in nič prav nežnem ravsanju vendarle umirile, slovenski rokometaši pa so v nadaljevanju brez težav zadržali visoko prednost in se zasluženo uvrstili v dodatne kvalifikacije.

V slovenski reprezentanci je bil najučinkovitejši Dragan Gajić s sedmimi goli. Luka Žvižej je dosegel šest zadetkov, vratar Gorazd Škof pa je zbral 16 obramb.
 

Deli s prijatelji