NA OLIMPIJSKE IGRE

Slovenski rokometaši gredo v Rio!

Objavljeno 10. april 2016 22.08 | Posodobljeno 10. april 2016 22.48 | Piše: STA, S. U.

To bo tretji nastop slovenske moške rokometne vrste na OI v zgodovini.

MALMÖ – Slovenska moška rokometna reprezentanca se je na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju z zmago nad Iranom s 33 : 17 (17 : 8) uvrstila na letošnje olimpijske igre (OI) v Rio de Janeiru.

Vratarji Matevž Skok, Gorazd Škof in Urban Lesjak ter igralci Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec, Darko Cingesar, Sebastian Skube, Vid Poteko, Matej Gaber, Uroš Zorman, Mario Šoštarič, Marko Bezjak, Simon Razgor, Miha Zarabec, Dean Bombač, Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar so pod vodstvom Veselina Vujovića Sloveniji priigrali tretji nastop na olimpijskih igrah.

Na turnirju v Malmöju Slovenci niso sodili med favorite, saj sta bila ob Iranu tekmeca še evropski podprvak Španija in gostiteljica ter olimpijska podprvakinja Švedska. Da so Vujovićevi izbranci resno vzeli namero po avgustovskem bivanju v Braziliji, so dokazali že na prvi, petkovi tekmi, ko so presenetili Špance s 24 : 21. Proti Švedom so izgubili za zadetek (23 : 24), to pa je pomenilo, da jih od Ria loči le še današnja zmaga proti Iranu.

Tudi to so opravili pričakovano, tako da bo Rio 2016 tretja olimpijska postaja moške rokometne reprezentance po Sydneyju 2000, ko je bila 8., in Atenah 2004, ko je bila 11.

Brez možnosti senzacije

Slovenski rokometaši so danes igrali brez Škofa in Zormana, namesto njiju sta zaigrala Lesjak in Zarabec. Do 14. minute je bilo 6 : 6, nato pa so Slovenci zagospodarili na igrišču. V uvodu drugega polčasa se je nadaljevalo poigravanje mačke z mišjo, prednost je ob hitri igri še narasla, tako da so že precej pred koncem Slovencem za preboj na OI v Riu čestitali tudi organizatorji iger prek svojega twitterja. »Slovenija, čestitamo! Vidimo se v Riu.«

Čestitke niso bile preuranjene, saj Slovenci niso popuščali, tako da Iranci niso imeli niti najmanjše možnosti za presenečenje. Danes je bil najboljši strelec v slovenski vrsti Marguč z osmimi zadetki, Razgor jih je dal pet.

Na OI bodo tako igrali Brazilija, Francija, Argentina, Katar, Nemčija in Egipt, ki so imeli že prej zagotovljen nastop, ter Slovenija, Švedska, Poljska, Tunizija, Hrvaška in Danska, ki so si OI priigrale na dodatnih kvalifikacijskih turnirjih.

 

Če še kdo ne verjame - rokometaši gredo na olimpijske igre 2016!!! JAAAAAAAAAAAA!!! #gremovrio Slovenia Olympic Team

Posted by Rokometna zveza Slovenije on Sunday, 10 April 2016
Deli s prijatelji