PADALSTVO

Slovenski padalci po vnovični zmagi trdno na prvem mestu

Objavljeno 11. avgust 2013 17.15 | Posodobljeno 11. avgust 2013 17.15 | Piše: STA, S. J.

Ekipa Elana je v Bellunu slavila še tretjič.

Padalci Elana so se veselili že tretje letošnje zmage za svetovni pokal.

BELLUNO – Po dveh zmagah, ki so ju dosegli na Reki in v Lescah, ter tretjem mestu v Nemčiji je slovenska ekipa Elana v Bellunu slavila še tretjič v sezoni na tekmah svetovnega pokala padalcev v skokih na cilj. Slovenci so se z zmago v Dolomitih učvrstili na prvem mestu v skupnem seštevku.

Prednost pred drugouvrščenimi velika

V ekipi Elana so Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek. »Z zmago smo zelo zadovoljni, najbolj pa nas veseli, da je bila prednost pred drugouvrščenimi Italijani zajetna. Vsekakor me veseli tudi zmaga med posamezniki, resda sem si jo delil s še tremi padalci, je prav tako sad počitka, ki sem si ga privoščil med prejšnjo tekmo in tokratno, vmes pa smo seveda naredili še nekaj dobrih skokov za trening, kar je botrovalo vsem tem dosežkom,« se je uspeha ekipe Elan veselil Ptujčan Peter Balta. Z letošnjimi uspešnimi skoki si je najverjetneje zagotovil tudi mesto v ekipi na bližajočem se evropskem prvenstvu.

Na najvišji stopnički zmagovalnega odra je Balti družbo delal še Uroš Ban, ki je tudi veliko prispeval za suvereno ekipno zmago. »Premagati Italijane na njihovem domačem terenu ni prav lahek zalogaj, toda mi smo se tekme lotili zelo mirno, vedeli smo, da razmere niso najboljše, predvsem so bile precej spremenljive, svoje pa je dodal še dober trening pred tekmovanjem,« je misli strnil Ban. Poleg Balte in Bana se je med deseterico uvrstil še Senad Salkič, ki je s tem dosežkom v skupnem seštevku skočil na tretje mesto in bo med kandidati za skupno zmago. Na skupno zmago bo osredotočena tudi ekipa Elan, ki je po štirih tekmovanjih v vodstvu, toda do končnega uspeha je še daleč.

Premora ne bo

»Ta prednost nas ne sme zavesti, upamo, da bomo tako uspešni vse do konca sezone in da se bomo na koncu veselili zmage v skupnem seštevku,« je še dodal Ban. Za odtenek slabše od Elana so nastopili Ptujčani, ki so bili do pete serije v boju za stopničke, precej spremenljivo pa so skakali tudi člani leške ekipe ALC, ki je na koncu le uspela doseči nekaj točk v svetovnem pokalu.

Premora za padalce ne bo, čez dva tedna bodo nastopili na evropskem prvenstvu, v avstrijskem Thalgauu in švicarskem Locarnu pa jih čakata še dve tekmi za svetovni pokal.

Deli s prijatelji