UJET

Slovenski kolesar padel na dopingu v Avstriji

Objavljeno 12. junij 2012 13.19 | Posodobljeno 12. junij 2012 13.19 | Piše: D. P., STA

Med zabavo je segel po mamilu speed.

DUNAJ, LJUBLJANA – Vodstvo avstrijske kolesarske ekipe Tirol Cycling Team je zaradi pozitivnega vzorca A na dopinški kontroli začasno suspendiralo svojega slovenskega legionarja Blaža Furdija. Kot poroča avstrijska agencija Apa, so pri 24-letnem Furdiju našli sledi amfetaminov.

Na praznovanju po speedu

Kot je pojasnil menedžer ekipe Thomas Pupp, naj bi 24-letni kolesar, trenutno drugi v avstrijskem pokalu, na enem od praznovanj v Sloveniji maja letos ob alkoholu zaužil tudi drogo »speed«, le nekaj dni kasneje pa je bil na eni od dirk pozitiven na dopinškem testu.

Neumnost in pol

»Ne vem, kako je lahko nekdo tako neumen, da na tak način ogrozi svojo obetavno kariero in da ne pomisli na celo ekipo. Kar si je Furdi privoščil ob prostem koncu tedna, se ne da opravičiti,« je o nekdanjem kolesarju Adrie Mobila in Save dejal Pupp in imel v mislih tudi letošnjo dirko po Avstriji, kjer bodo slovenskega kolesarja še kako pogrešali.

Priznal napako

»Vodstvo ekipe me je obvestilo, da sem imel pozitiven A-vzorec na drugi dirki avstrijskega pokala GP Sportland NÖ. Pozitiven naj bi bil na amfetamin. Sam sicer še nisem prejel nobene dokumentacije v povezavi s tem, a vem, da sta bila vzorca, ki so mi ju odvzeli na naslednjih dveh dirkah, negativna. Naredil sem napako, kar priznam, saj sem se teden dni pred dirko, na kateri sem bil pozitiven, udeležil rave partyja, na katerem sem zaužil prepovedano substanco. Dejanje obžalujem, saj nisem pomislil, da bi bil lahko še en teden po tem pozitiven. Opravičujem se vodstvu kluba in sotekmovalcem, saj sem nehote očrnil ime ekipe, ki mi je ponudila priložnost in zaupala vame s tem, da sem lahko dirkal v njihovem dresu,« pa je pozitiven vzorec za komentiral Furdi.

Furdi bi moral z ekipo Tirol nastopiti tudi na bližajoči se dirki po Sloveniji.

Deli s prijatelji