SREDOZEMSKE IGRE

Slovenski judoisti pridno zbirajo odličja v Mersinu

Objavljeno 22. junij 2013 23.46 | Posodobljeno 22. junij 2013 23.48 | Piše: STA, Mo. S.

Judoisti so danes v Turčiji osvojili še tri kolajne.

Judoistka Nina Milošević.

MERSIN – Slovenska odprava na sredozemskih igrah v Mersinu je prvi dan osvojila šest kolajn, danes pa je imela priložnost, da oplemeniti svojo bero. Tekvondoistki Dunji Lemajič ni uspel preboj v polfinale v kategoriji do 67 kg, ki bi ji navrgel boj za najvišja mesta ali vsaj ponovitev petkovega dosežka bronaste Ane Petrušić v kategoriji do 49 kg. Načrte ji je prekrižala Maročanka Fatima El Meslahy, ki je zmagala z 8 : 1.

Boksarja Gregor Debeljak in Aljaž Venko sta se od iger poslovila. Za Debeljaka je bil v četrtfinalni borbi v kategoriji do 60 kg usoden Francoz Sofiane Oumiha, za Venka pa v kategoriji do 75 kg Italijan Luca Capuano.

V nedeljskem finalu bodo nastopile vse štiri slovenske veslaške posadke. Potem ko so imele tri zaradi manjšega števila od šestih čolnov finalni nastop že zagotovljen, si je danes z zmago v repasažu nedeljski finale zagotovil tudi skifist Jan Špik. Na startu bodo Špik, skifistka Anja Šešum, lahki skifist Rajko Hrvat in člana dvojnega dvojca Aleš Zupan in Jure Grace.

Ekipne športnice uspešno

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvi tekmi premagala Tunizijo s 35 : 29. V slovenski ekipi sta Ana Gros in Tamara Mavsar dosegli po šest golov, Neli Irman pa pet. Prvo tekmo so danes odigrale tudi slovenske odbojkarice, ki so s 3 : 0 (13, 23, 23) premagale Grkinje. Z zmago so z eno nogo že v polfinalu, kar je tudi cilj izbrank Olega Gorbačova. V slovenski ekipi je bila najbolj razpoložena Iza Mlakar, ki je dosegla 22 točk, Sara Hutinski jih je dodala 11. V ponedeljek ob 17. uri Slovenijo čaka še tekma s Turčijo.

Spet odlični judoisti

Drugi dan iger je slovenska judoistična sekcija osvojila dve srebrni kolajni v režiji Nine Milošević (do 63 kg) in Aljaža Sedeja (do 81 kg) ter bronaste Anke Pogačnik (do 70 kg). V boju za odličje bronastega leska je bil tudi Marko Prodan (do 73 kg), a je klonil proti Francozu Jonathanu Alaradonu. V nedeljo bosta nastopila še dva močna slovenska judoistična aduta: Lucija Polavder (nad 78 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg).

Radovljiški plavalec Robi Žbogar je na igrah z izidom 53,84 osvojil peto mesto na 100 delfin. Z velikim naskokom je konkurenco ugnal Srb Ivan Lendjer, medalji sta osvojila še Italijana Matteo Rivolta in Piero Codia.

Danes je na sredozemskih igrah nastopil tudi najboljši slovenski rokoborec grško-rimskega sloga Jure Kuhar. V kategoriji do 74 kilogramov je v prvem krogu naletel na neugodnega borca iz Egipta, Mostafa Ghanem pa je bil od člana rokoborskega društva Murska Sobota na koncu boljši z 2 : 1.

Deli s prijatelji