V SRBIJI

Slovenski bron zlatega leska

Objavljeno 13. januar 2014 12.32 | Posodobljeno 13. januar 2014 12.33 | Piše: D. P.

»Vesela sem, da sem že na uvodu segla po tako izjemnem rezultatu. To je še en dokaz, da sem na pravi poti, saj se spet vračam domov z medaljo, edino za Slovenijo!«

Mateja in njen strokovni štab.

VRBAS – Slovenska boksarka Mateja Rajterič je osvojila bronasto kolajno na 3. pokalu narodov, ki sodi v kategorijo svetovnega pokala. Rajteričeva se je v kategoriji do 48 kilogramov zavihtela na tretje mesto v konkurenci 22 držav. Po uspehu v predtekmovanju je v osmini finala opravila z domačinko, v četrtfinalu pa še z Nizozemko.

Cilj olimpijske igre 2016

»Vesela sem, da sem že na uvodu segla po tako izjemnem rezultatu. To je še en dokaz, da sem na pravi poti, saj se domov spet vračam z medaljo, edino za Slovenijo! Vse skupaj je odlična popotnica za naslednje evropsko in svetovno prvenstvo ter odličen pogled na usmerjene priprave za naš končni cilj – olimpijske igre 2016!« je povedala bronasta Mateja.

Na pravi poti

»Borba za vstop v finale je bila izjemna. Mateja se jo borila odlično in spet dokazala, da sodi med najboljše na svetu. Polfinalna borba je bila izenačena in zares enakovredna, končna odločitev sodnikov pa je določila zmagovalko iz Nemčije. Mateja je imela tri močne borbe – v katerih se je borila odlično – in to je izjemno dober znak, da smo na pravi poti, saj jo letos čakata še evropsko in svetovno prvenstvo, ki bo hkrati tudi usmerjeno v naš končni cilj – olimpijske igre v Riu 2016,« je po Matejinih končanih treh tekmah povedal njen trener Rudof Pavlin.

Deli s prijatelji