ČETRTFINALE

Slovenske rokometaše pokopal porazen uvod

Objavljeno 28. januar 2015 19.58 | Posodobljeno 28. januar 2015 21.59 | Piše: A. K.

Slovenski rokometaši so bili v Katarju daleč od španske zgodbe.

DOHA – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva v Dohi premagala izgubila proti Franciji s 23 : 32 (10 : 18).

Slovenski rokometaši so bili v Katarju daleč od španske zgodbe, v obračunu proti aktualnim olimpijskim in evropskim prvakom pa jih je pokopal naravnost katastrofalen uvod v tekmo. Izbrance slovenskega selektorja Borisa Denića v nadaljevanju sklepnega turnirja v Dohi čakata še dve tekmi za končno uvrstitev od petega do osmega mesta.

Najprej se bodo v petek, 30. januarja, pomerili z Dansko, ki je danes s 24 : 25 izgubila proti Španiji, od razpleta tega obračuna pa bo odvisno ali bodo dan kasneje igrali za končno peto ali sedmo mesto. Drugi par četrtfinalnih osmoljencev je Nemčija – Hrvaška, medtem ko sta polfinalna para Poljska – Katar in Španija – Francija.

Denić, ki je v svojo uvodno postavo uvrstil kar slovenske legionarje iz Francije (Jure Dolenec, Dragan Gajić, Klemen Cehte in Matej Gaber), poleg njih pa še Uroša Zormana in Luko Žvižeja, so si že v zgodnjem obdobju priigrali visok primanjkljaj, po zaostanku z 1 : 6 pa je reagirala slovenska klop (po seriji zapravljenih čistih strelih) in že v 10. minuti zahtevala minuto odmora.

Tekma odločena že v 18. minuti

V slovenski igri je izjemno šepala igra v napadu, kar 12-minutni strelski post zgovorno priča o tem, ob tem pa je bil v tekmečevih vratih izjemno razpoložen vratar Thierry Omeyer, ki je v uvodnih 15 minutah zbral kar osem obramb. Slovencem je s svojimi bravuroznimi obrambami nagnal strah v kosti. Njihov zaostanek je s strahovito hitrostjo naraščal, v prvi polovici tekme pa je najvišji znašal devet golov. V 18. minuti je bilo 8 : 17, v 28. pa 9 : 18.

Denićevi izbranci so v nadaljevanju dvignili raven svoje igre, tudi na račun manj zavzete francoske igre in se jim v 44. minuti približali na šest golov zaostanka (17 : 23), razmerje moči se ni spremenilo niti po minuti odmora slovitega francoskega selektorja Clauda Oneste. Slovenija se je po izključitvi Jeroma Fernandeza in Luke Karabatića v 49. minuti na 20 : 24, toda Francija je z delnim izidom 4 : 0 znova ušla.

V slovenski ekipi je bil najučinkovitejši Luka Žvižej s šestimi goli, Cehte, Dolenec in Gajić pa so dosegli po štiri.

Deli s prijatelji