NA VRHU

Slovenske košarkarice v »skupini smrti«

Objavljeno 09. december 2016 19.51 | Posodobljeno 09. december 2016 19.51 | Piše: STA, T. Pa.

Igrale bodo v skupini s Srbijo, Francijo in z Grčijo.

Foto Drago Perko

PRAGA – Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo na svojem prvem evropskem prvenstvu igrala v skupini s Srbijo, Francijo in z Grčijo. Tekme predtekmovanja jo čakajo v Pragi.

Evropsko prvenstvo na Češkem bo potekalo od 16. do 27. junija 2017. Nastopilo bo šestnajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine. Po prvih treh tekmah bo v četrtfinale neposredno napredovala najboljša ekipa iz vsake skupine, drugo in tretjeuvrščene pa se bodo pomerile za preostala štiri prosta mesta. Zadnjeuvrščena bo prvenstvo zaključila po treh tekmah.

Predtekmovanja bodo potekala v Pragi ter manjšem mestu Hradec Kralove dobrih 100 kilometrov vzhodno od glavnega mesta. Zaključni boji bodo v Pragi v veliki dvorani O2, ki za košarkarske tekme sprejme prek 16.000 gledalcev.

Slovenija, ki je bila na žrebu v zadnjem, četrtem kakovostnem bobnu, bo prvo tekmo igrala proti polfinalistkam z olimpijskih iger v Riu de Janeiru Francozinjam, nato jo čaka Grčija, po dnevu odmora pa še aktualne evropske prvakinje Srbkinje.

Varovanke selektorja Damirja Grgića so bile izžrebane v (na papirju) najmočnejšo skupino. Na zadnjem evropskem prvenstvu je v finalu Srbija premagala prav Francijo, Grkinje pa so osvojile 10. mesto med dvajsetimi udeleženkami.

Deli s prijatelji