TRAGEDIJA

Slovenska košarka v šoku: bolezen vzela Mladena

Objavljeno 17. november 2012 09.58 | Posodobljeno 17. november 2012 09.58 | Piše: D. P.
Ključne besede: Mladen Žarić

Začelo se je z ledvicami, na koncu pa je opešano telo izgubilo boj.

Mlade Žarić je bil veliki šaljivec – na eni od revijalnih tekem se je obračun prekinil, dekleta pa so se fotografirala z njim.

MEDVODE – Košarkarska javnost žaluje – zahrbtna bolezen je v četrtek zvečer vzela nadarjenega sodnika Mladena Žarića. Komaj 27 let mu je bilo, a bolezni ni bil kos. Začelo se je z ledvicami, na koncu pa je opešano telo izgubilo boj. Mladenovo srce se je ustavilo na ljubljanski onkologiji, žalujejo družina in zaročenka, s katero si je ravno uredil dom.

Cenili so ga tudi trenerji

Njegovi stanovski kolegi so v šoku. Kar ne morejo verjeti, da vedno nasmejanega Mladena ni več. Za njim brez izjeme žalujejo tudi trenerji, ki se s sodniki sicer pogosto znajdejo na nasprotnih bregovih. »Mladen je razumel igro, ni bil aroganten, vedno je znal razložiti odločitve,« je dejal eden od njih.

Pretreseni kolegi

Mladen je bil nadarjen, kakovosten sodnik, njegov vzpon in razvoj pa je žal preprečila višja sila. »Mladenove trojke z visokim lokom, njegov občutek za sojenje in pozitivno energijo, ki jo je širil med nami, bomo vedno ohranili v svojih srcih. Združenje košarkarskih sodnikov Slovenije in Košarkarska zveza Slovenije vsem žalujočim izreka iskreno sožalje,« so zapisali v Društvu košarkarskih sodnikov Ljubljana, njegovi člani pa bodo danes Mladenu v spomin nosili črne žalne trakove.

Minuta molka Mladenu v poklon

Sinoči je bila na sporedu tekma Odeja – Domžale, na tekmi pa so se pred začetkom z minuto molka spomnili Mladena. Pričakovati je, da bo tako tudi danes na preostalih tekmah ligaških tekmovanj.
 

Deli s prijatelji