SLALOM

Slovenke v hudem nalivu s točo postale evropske prvakinje

Objavljeno 02. junij 2017 18.43 | Posodobljeno 02. junij 2017 20.06 | Piše: STA, Mo. S.

Dekleta so v Tacnu premagala vso konkurenco.

TACEN – Slovenske kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak so na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu osvojile zlato odličje, kar je prva slovenska ženska ekipna kolajna na EP. Njihov uspeh so dopolnili kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič z drugim mestom.

Slovenke, ki so veslale še zadnje pred močnim nalivom, so z dvema kazenskima sekundama za 3,08 sekunde prehitele Španijo, tretja pa je bila Francija, ki je zaostala 6,79 sekunde.

Ob koncu so dekleta tekmovala v močnem nalivu s točo.

Po premoru zaradi naliva so na progo šli še kanuisti. Slovenci so se dobro odrezali, saj so kljub dotiku osvojili srebro. Za zmagovalci Nemci so zaostali 2,19 sekunde, tretji pa so bili Italijani s 4,04 sekunde zaostanka.

Že pred tem so kajakaši Peter Kauzer, Martin Srebotnik in Žan Jakše po dotiku in izpuščenih vratcih ter 52 kazenskih sekundah osvojili osmo mesto. Zmagali so Čehi, ki so za 0,45 sekunde prehiteli Francoze, tretji pa so bili Poljaki, ki so zaostali 2,73 sekunde.

V prvem popoldanskem delu so slovenske kanuistke Alja Kozorog, Nina Bizjak in Lea Novak osvojile osmo mesto med devetimi ekipami. Za zmagovalkami in branilkami naslova, Britankami, so zaostale 65 sekund. Srebro so osvojile Nemke s 6,08 sekunde zaostanka, bron pa Čehinje s 7,24 sekunde.

Pri kanuističnih dvojcih sta zmagala Francoza s 7,77 sekunde prednosti pred Poljakoma in 11,79 sekunde pred Čehoma. Slovenija v tej kategoriji ni imela svojih predstavnikov.

Deli s prijatelji