EVRO-AFRIŠKA SKUPINA

Sloveniji prvi dan Davisovega pokala pričakovan izplen

Objavljeno 13. september 2013 22.16 | Posodobljeno 13. september 2013 22.16 | Piše: STA, Ma. F.

Potem ko je Rola gladko dobil današnji uvodni dvoboj proti De Voestu, je v drugem dvoboju dneva Kavčič prav tako brez težav premagal Ruana Roelofseja.

Blaž Rola med dvobojem za Davisov pokal.

LJUBLJANA – Slovenska teniška reprezentanca je v ljubljanskem Tivoliju pričakovano začela dvoboj I. evropsko-afriške skupine Davisovega pokala proti Republiki Južni Afriki in po prvem dnevu povedla z 2 : 0. Najprej je Blaž Rola premagal številko 1 gostov, Rika De Voesta, v drugem dvoboju dneva pa je bil Blaž Kavčič boljši od Ruana Roelofseja.

Potem ko je Rola gladko dobil današnji uvodni dvoboj proti De Voestu, je v drugem dvoboju dneva Kavčič prav tako brez težav s 6 : 1, 6 : 3 in 6 : 4 premagal drugega južnoafriškega igralca Ruana Roelofseja. Dvoboj je trajal le uro in 47 minut.

Rola gladko zmagal

V prvem dvoboju dneva je blestel Rola, ki v dvoboju sicer ni bil favorit, a se je na igrišču hitro otresel treme in gladko zmagal (6 : 1, 6 : 4, 6 : 4). »Res nisem pričakoval, da bo šlo tako gladko, prej obratno, saj je bil tekmec velik favorit. Da mi bo uspelo zmagati v treh nizih, si niti pred tekmo ne med tekmo nisem mogel misliti.«

S tem sta oba Blaža Sloveniji uvodni dan prinesla popoln izkupiček, ki ga je kapetan slovenske vrste Blaž Trupej tudi pričakoval.

Obračun dvojic, ki Sloveniji že lahko prinese končno zmago in s tem obstanek v I. evropsko-afriški skupini, bo v soboto ob 14. uri.
 

Deli s prijatelji