EUROBASKET

Sloveniji na pomoč ameriški trener

Objavljeno 13. junij 2013 12.02 | Posodobljeno 13. junij 2013 12.02 | Piše: D. P., STA

Zdravniškemu štabu se je pridružil dodatni fizioterapevt Martin Klešnik, ki bo igralcem v maserski vlogi na voljo v času Eurobasketa ter ob najhujših obremenitvah tudi v času priprav.

Selektor Božidar Maljković ne bo imel na voljo vseh najboljših.

LJUBLJANA – Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković bo ožji seznam kandidatov za nastop na Eurobasketu predstavil v petek, 5. julija. Na novinarski konferenci, ki bo v Zrečah na sporedu točno opoldne, bo Košarkarska zveza Slovenije podpisala pogodbi o sodelovanju s podjetjem Unitur ter uradom Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

Košarkarska zveza Slovenije je že predstavila strokovni štab moške članske reprezentance, ki bo slovensko izbrano vrsto popeljal na septembrski domači Eurobasket. Poleg stalnih sodelavcev, ki so z zvezo sodelovali v zadnjih letih, bo v strokovnem štabu reprezentance letos tudi Chris Michael Thomas, 32-letni strokovnjak, ki v ligi NBA v moštvu Golden State Warriors deluje kot glavni videokoordinator in bo tako vlogo opravljal tudi v slovenski izbrani vrsti. Zdravniškemu štabu se je pridružil dodatni fizioterapevt Martin Klešnik, ki bo igralcem v maserski vlogi na voljo v času Eurobasketa ter ob najhujših obremenitvah tudi v času priprav.

Pomočnika selektorja bosta Aleksander Sekulić in Gašper Potočnik, trener za telesno pripravo Tomaž Brinec, zdravnika Slobodan Macura in Branko Cvetičanin, fizioterapevt Teo Djekić, maserja Gregor Zdolšek in Martin Klešnik, član štaba in podpredsednik KZS Rašo Nesterović, vodja delegacije in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo, predstavnik za stike z javnostjo Grega Brezovec, tehnični vodja Matjaž Vezjak, tehnični asistent Matej Likar, snemalec pa Jernej Bobič.

»V Košarkarski zvezi Slovenije smo pred Eurobasketom 2013 dodatno okrepili štab moške članske reprezentance, da bi na domačem prvenstvu košarkarji res imeli na voljo vrhunsko podporo na vseh področjih. Strokovni del ekipe je okrepil 32-letni ameriški strokovnjak Chris Michael Thomas, glavni videokoordinator kluba Golden State Warriors. Stik je posredoval podpredsednik KZS in nekdanji kapetan izbrane vrste Rašo Nesterović. Thomas bo z nami od prvega dne priprav, njegova naloga pa bo predvsem še hitreje in natančneje analizirati videoposnetke tekmecev, ob tem pa nam bo v času priprav na voljo tudi za izobraževanje nadobudnih slovenskih trenerjev,« je povedal direktor reprezentance Matej Avanzo.

Deli s prijatelji