BOSTA MANJKALA?

Slovenija v Španijo brez bratov Dragić?

Objavljeno 20. maj 2014 09.27 | Posodobljeno 20. maj 2014 09.27 | Piše: Drago Perko

Slovenska košarkarska reprezentanca bo igrala na svetovnem prvenstvu, a ne bo v popolni zasedbi.

Zoran Dragić je lani blestel na eurobasketu, letos pa se mu obeta prisilni počitek. Foto: Roman Šipič

Selektor košarkarske izbrane vrste Jure Zdovc se je vrnil v Slovenijo, v enem tednu naj bi pripravil širši seznam reprezentantov, na katere računa za svetovno prvenstvo v Španiji. Spanec pa Zdovcu 102 dneva pred začetkom tekmovanja kratijo poškodbe in utrujenost igralcev. Že dva meseca se vleče saga okoli (ne)igranja Gorana Dragića. Bolj ali manj je jasno, da Gorana ne bo in da ga Slovenija bolj potrebuje, torej spočitega in zdravega, prihodnje leto na evropskem prvenstvu. Kot strela z jasnega pa je udarila vest, da ima njegov brat, 24-letni Zoran Dragić, težave s kilo (natrgana notranja stena dimelj). Neustrašni borec že en mesec golta tablete in se bori za klubske barve španske Unicaje. A tudi Zoran ni stroj ali robot, bolečin ni mogel več prenašati, zato se je odločil za preglede.

Kratko ali dolgotrajno okrevanje?

Da so težave resne, so potrdile podrobne preiskave, del teh je opravil tudi pri specialistih v Sevili. Pred letom in pol so operirali Sergea Vidala, letos bo priznani zdravnik Manuel Martin rešil tegob našega branilca. Dokončna diagnoza naj bi bila znana danes. Tako je za Slovenske novice dejal Dragićev zastopnik Rade Filipović. »Pričakujem, da ni nič strašnega in resnega z Zoranom,« miri slovensko javnost Filipović, ki je v svoji bogati plejadi igralcev zastopal tudi Raša Nesterovića in Matjaža Smodiša. Bolj ali manj je jasno, da bo moral Dragić na operacijo. Po posegu bo potreboval 14 dni, da se postavi na noge. Kdaj bo Zoran nared za zahtevne treninge in tekmovalne fizične napore, pa je odvisno od tehnike, ki jo bodo zdravniki uporabili pri posegu. Okrevanje, tako naš vir, traja po navadi od meseca do dveh mesecev in pol.

Na KZS mirni

Oglasili so se tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. »Z Zoranom Dragićem sva se slišala glede njegove poškodbe in sporočil mi je, da trenutno razmišlja o tem, kdaj bi operacijo opravil in tako tudi začel rehabilitacijo. Glede na obdobje zdravljenja je tudi zagotovil, da njegovo sodelovanje na svetovnem prvenstvu ni ogroženo ter da bo zagotovo nastopil za Slovenijo v Španiji, kar je njegova velika želja. Na Košarkarski zvezi Slovenije smo mu, kot vsem igralcem doslej, ponudili polno podporo pri rehabilitaciji ter mu že zdaj želimo čim uspešnejšo operacijo in okrevanje,« je povedal direktor Matej Avanzo. Za dodatne skrbi Jureta Zdovca pa sta poskrbela še Erazem Lorbek in Mirza Begić. Prvi je izpustil tekmo za tretje mesto na finalnem turnirju evrolige v Milanu, v kolenu je menda vnovič začutil blago bolečino. Begić pa v drugem delu sezone v Olympiakosu sploh ne igra, saj je pristal na stranskem tiru.

 

Deli s prijatelji