USPEŠNO

Slovenija v Katovicah z najvišjo zmago

Objavljeno 24. april 2016 00.42 | Posodobljeno 24. april 2016 00.42 | Piše: STA, T. Pa.

S 7 : 1 je premagala Japonsko.

KATOVICE – Na Poljskem se je začelo svetovno drugoligaško hokejsko prvenstvo. Prvi dan tekmovanja v diviziji I (skupina A) v Katovicah je najvišjo zmago dosegla Slovenija, ki je s 7 : 1 premagala Japonsko, Italija je Poljsko premagala s 3 : 1, Avstrija pa Južno Korejo po kazenskih strelih s 3 : 2.

Poljaki so upali na podobno dober začetek kot Slovenci, a so se Italijani izkazali za močnejše tekmece. Ob bučni podpori domačega občinstva (gledalci sicer niso povsem napolnili dvorane, v kateri je prostora za 9000 ljudi) so enkrat sicer izničili vodstvo Italije, ko je po golu Joachima Ramoserja v prvi tretjini sredi druge izenačil Tomasz Malasinski, toda še enega zaostanka po zadetku Luce Friga jim ni uspelo nadoknaditi. V zadnji minuti so poskušali še brez vratarja, kar je izkoristil Thomas Larkin za končnih 3 : 1.

Večerna tekma se je začela senzacionalno, z vodstvom Južne Koreje, zadel je Michael Swift ob koncu prvega dela. Nadaljevanje je bilo za azijsko ekipo še boljše, saj je Kisung Kim v 35. minuti povišal vodstvo, Avstrija pa je bila v tem delu povsem nemočna. Šele v zadnji tretjini so severni sosedje znižali, ko so imeli na ledu dva igralca več, je zadel Marcus Schalcher. Korejci so se nato pretežno branili, upe na zmago pa je odnesel gol Manuela Geierja v 56. minuti. V podaljšku ni bilo gola, pri kazenskih strelih pa je za Avstrijo zadel Konstantin Komarek, medtem ko so vsi korejski izvajalci zgrešili.

Deli s prijatelji