POKAL ADECCO

Slovenija tokrat tekmeca strla z obrambo

Objavljeno 27. julij 2014 00.31 | Posodobljeno 27. julij 2014 00.31 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenska košarkarska reprezentanca je z odliko opravila prvega od štirih ciklusov prijateljskih tekem v pripravah na svetovno prvenstvo v Španiji.

ROGAŠKA SLATINA – Slovenska košarkarska reprezentanca je v tretjem krogu turnirja za pokal Adecco premagala Ukrajino s 64 : 51 (15 : 8, 29 : 26, 43 : 36).

Slovenska košarkarska reprezentanca je z odliko opravila prvega od štirih ciklusov prijateljskih tekem v pripravah na svetovno prvenstvo v Španiji. Na turnirju je zabeležila tri zmage in prepričljivo osvojila prvo mesto. Premagala je Kanado, Gruzijo in na koncu še Ukrajino.

Načrt selektorja Jureta Zdovca se je tako izpolnil. Za uvod si je želel nekoliko lažje tekmece, da je lahko preizkusil vse igralce, ki jih je povabil na priprave, zdaj pa bodo sledili vedno težji nasprotniki. Naslednji bodo na vrsto prišli že naslednji teden, ko bo Slovenija sodelovala na turnirju Borislava Stankovića na Kitajskem. Tam se bo srečala z Rusijo, Angolo in domačo selekcijo. Na Daljni vzhod bo potovalo 14 igralcev; v Sloveniji bosta ostala Goran Dragić in Erazem Lorbek, Tomaž Bolčina pa se je zaradi težav s kolenom poslovil od reprezentance.

Prve tri prijateljske tekme, na katerih nista igrala glavna aduta Goran Dragić in Erazem Lorbek, so pokazale, da ima Slovenija napadalno ekipo, ki jo je težko ustaviti, če zunanjim igralcem steče met z razdalje. Na prvih dveh tekmah je na primer zadela kar 28 trojk. Hkrati so na dan prišle tudi pomanjkljivosti, ki so bile dobro vidne predvsem na zadnji tekmi proti Ukrajini. Sloveniji manjka višina oziroma okretni in iznajdljivi igralci pod obročema, kar je pravzaprav že tradicionalna rakava rana reprezentance in glavni razlog, da že več kot 20 let čakamo na medaljo z velikih tekmovanj.

Deli s prijatelji