SP V ROKOMETU 2017

Slovenija po drami do pomembne zmage proti Islandiji

Objavljeno 14. januar 2017 17.20 | Posodobljeno 14. januar 2017 17.20 | Piše: STA, S. U.

Slovenski rokometaši se na svetovnem prvenstvu v Franciji veselijo druge zmage, potem ko so v Metzu s 26 : 25 premagali Islandijo.

METZ – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Franciji danes v Metzu premagala Islandijo s 26 : 25 (11 : 8). Slovenija se bo po dnevu premora v ponedeljek, 16. januarja, pomerila z Makedonijo, tekma pa se bo začela ob 17.45.

Za slovenske rokometaše se je po razmeroma nestresni tekmi z Angolci začel pravi boj za osmino finala. Prva resna preizkušnja v Areni Metz se je razpletla po njihovih željah, po dramatični končnici so v izenačeni tekmi na kolena spravili Islandce in si priigrali zelo lepo izhodišče za napredovanje v drugi del tekmovanja. Po današnji pomembni zmagi jih v nadaljevanju skupinskega dela tekmovanja čakajo še trije močni tekmeci. Najprej se bodo v ponedeljek ob 17.45 pomerili z Makedonci, dan kasneje s Tunizijci, v četrtek pa jih čaka še obračun s Španci, sicer prvimi favoriti v skupini B.

V končnici tekme se je odvijal neizprosen boj za vsak košček igrišča, a najpomembneje je, da so Slovenci zadržali vodstvo v svojih rokah do zadnjega zvoka sirene. Pri tem ni manjkalo dramatičnih trenutkov, absolutni junak pa je bil Miha Zarabec, ki je v izdihljajih tekme dosegel dva gola in ukradel ključno žogo za vodstvo s 26 : 24.

V slovenski reprezentanci je bil najučinkovitejši Marko Bezjak s šestimi goli, Vid Kavtičnik in Zarabec sta dosegla po štiri.

Deli s prijatelji