MLADINCI

Slovenija dosegla enega največjih uspehov

Objavljeno 27. maj 2013 09.15 | Posodobljeno 27. maj 2013 09.15 | Piše: STA, A. L.

»Glede na skrajno oteženo sezono 2013 z vidika financ in programskih možnosti treninga smo dosegli izvrsten rezultat.«

Fotografija je simbolična

BERN – Slovenski športni plezalci so v soboto in nedeljo uspešno nastopili na prvem mladinskem evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v švicarskem Grindelwaldu. Slovenci so osvojili pet kolajn, od tega tri zlate. Domen Škofic je lanskemu naslovu evropskega mladinskega prvaka v težavnosti dodal še naslov evropskega mladinskega prvaka v balvanih.

Janja Garnbret je zmagala med starejšimi deklicami, Matic Kotar pa je bil najboljši med starejšimi dečki. Srebro je v kategoriji kadetov osvojil Anže Peharc, bron pa je šel v roke Sari Lukič med starejšimi deklicami. Slovenija je s tem dosegla enega največjih uspehov v slovenski mladinski reprezentanci. 

Izvrsten rezultat

Selektor slovenske mladinske reprezentance Borut Kavzar je ob tem povedal: »Glede na skrajno oteženo sezono 2013 z vidika financ in programskih možnosti treninga smo dosegli izvrsten rezultat. Nisem pričakoval, da bo to najboljše prvenstvo, na katerem smo sodelovali. Letos smo prvič presegli predvideni cilj, na začetku bi si upal napovedati kvečjemu dve medalji.«

Prehod k članom

»Naslednji korak na moji poti so tekme svetovnega pokala in ta zmaga je dobra popotnica za tekme v članski konkurenci. To je moje zadnje leto med mladinci, naslednje leto tekmujem samo v članski konkurenci, tako da sem zadovoljen, kako dobro sem v balvanih sklenil pot v mladinski konkurenci,« je dejal 19-letni Radovljičan Škofic, ki ga letos čaka še pomemben maturitetni preizkus znanja ob koncu gimnazije.

Letos sledita še dve veliki tekmovanji v mladinski konkurenci: v avstrijskem Imstu bo od 26. do 28. julija mladinsko evropsko prvenstvo v težavnosti, Central Saanich v Kanadi pa bo od 15. do 19. avgusta gostil mladinsko svetovno prvenstvo v težavnosti.

Deli s prijatelji