ODBOJKA

Slovenci spet stežka strli makedonski oreh

Objavljeno 24. maj 2014 21.28 | Posodobljeno 24. maj 2014 23.14 | Piše: STA, M. U.

S petkovo zmago proti Latviji so makedonski odbojkarji še ostali v igri za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Foto: Igor Zaplatil

LJUBLJANA – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v drugem krogu drugega turnirja kvalifikacij za evropsko prvenstvo danes v ljubljanski dvorani Stožice premagala Makedonijo s 3 : 2 (–24, 20, –14, 20, 10).

Slovenski odbojkarji so še enkrat v letošnjih kvalifikacijah za nastop na EP 2015 potrebovali pet nizov, da so prišli do zmage. Tudi proti Makedoniji so po treh nizih zaostajali za svojimi nasprotniki, nato pa so v četrtem in petem nizu le strli njihov odpor. Z zmago so si skorajda že zagotovili drugo mesto v skupini A, ta uvrstitev bi bila lahko potrjena že zvečer ob pričakovani gladki zmagi Poljske proti Latviji.

S petkovo zmago proti Latviji s 3 : 0 so makedonski odbojkarji še ostali v igri za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. 

»Potrebujemo brco v zadnjo plat«

Po tekmi je slovenski selektor Luka Slabe povedal: »Na žalost potrebujemo dobro brco v zadnjo plat, da se prebudimo. Tudi danes se je ponovila zgodba iz Vroclava in preteklih turnirjev: ko je na drugi strani top ekipa, mi igramo, ko pa igramo proti ekipi svoje kakovosti ali celo slabši, se pojavljajo napake. To se nam ves čas ponavlja, da pa ne bo več tako, bomo potrebovali veliko takih tekem. Za današnjo moram svojim igralcem čestitati, saj smo bil resnično v težavah. Preveč je bilo nervoze v ekipi in ukvarjanja s sodnikoma ter z nasprotno ekipo, ki je zelo dobro provocirala. Toda to je sestavni del igre in tudi na to se bomo morali navaditi, da ne bi po nepotrebnem izgubljali energije in zbranosti. Na koncu je najbolj pomembno, da smo zmagali. Kaj to pomeni, bomo vedeli po koncu tekme med Poljsko in Latvijo.«

Poljska - Latvija 3:0

Odbojkarska reprezentanca Poljske je v drugi tekmi 2. kroga drugega turnirja kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Ljubljani premagala Latvijo s 3:0 (13, 15, 15). Poljaki so si tako tudi praktično že zagotovili prvo mesto v skupini A.

Deli s prijatelji