ODBOJKA

Slovenci še enkrat boljši od Slovakov

Objavljeno 12. junij 2016 00.35 | Posodobljeno 12. junij 2016 00.36 | Piše: STA, T. B.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki jo konec naslednjega tedna čaka krstni nastop v svetovni ligi, je na zadnji pripravljalni tekmi še drugič premagala Slovaško, tokrat s 3 : 1.

Slovenski državni prvak po nov uspeh v Črno Goro

LJUBLJANA – Slovenski odbojkarji so v uvodu prikazali borbeno igro v obrambi, tako kot dan prej pa so tudi učinkovito izvajali začetne udarce. Po treh zaporednih asih Klemna Čebulja je bilo na semaforju 14 : 8, slovaški selektor pa je bil primoran menjati. A Slovaki so veliko grešili pri začetnih udarcih, po samostojnem bloku Čebulja pa je bil izid že 20 : 12 za Slovenijo. Tine Urnaut je bil na koncu uspešen v napadu in Slovenija je povedla z 1 : 0.

Izbranci Andree Gianija so tudi v drugem nizu nadaljevali odlično. Tudi tokrat so Slovaki imeli velike težave pri sprejemu začetnih udarcev. Gasparinijeva serija kar treh asov je Slovence oddaljila od Slovakov za šest točk (13 : 7), toda v nadaljevanju so gostje po nekaj neuspelih protinapadih domače vrste znižali. V zaključku se je v igro Slovenije sicer prikradlo nekaj lastnih napak, kar pa ni vplivalo na izid.

V tretjem nizu so domači povedli s 7 : 5, toda po nekaj napakah in asu tekmecev so slovaški odbojkarji vodili z 9 : 7. Domači so nato priključili na 19. točki, toda v nadaljevanju se je tehtnica po bloku Slovakov spet nagnila na njihovo stran.

Tudi četrti niz je v uvodu pripadel Slovakom, ki so povedli z 10 : 6. Po napaki Mitje Gasparinija na mreži je slovenski selektor Andrea Giani v igro namesto njega v igro poslal Tončka Šterna. Tudi menjava ni vplivala na igro domačinov, gostje pa so bili uspešni predvsem na mreži ter tako držali vodstvo treh točk. Nato pa so slovenski odbojkarji zaigrali bolj odločno, bolje so delovali v obrambi in na mreži in to jim je prineslo prednost treh točk (21 : 18). Kljub zaostanku Slovaki še niso popustili, saj so znižali na točko zaostanka (23 : 22), toda v zaključku je Dejan Vinčič uspešno prevaral blok gostov in zagotovil zmago Slovenije s 3 : 1.

Igralci se bodo po dnevu premora znova zbrali v ponedeljek popoldne.

Deli s prijatelji