KVALIFIKACIJE

Slovenci premagali tudi Madžare

Objavljeno 25. maj 2013 21.30 | Posodobljeno 25. maj 2013 21.31 | Piše: STA, Ma. F.

V nedeljo se bo slovenska odbojkarska reprezentanca pomerila še z Moldavijo, tekma bo odločala o prvem mestu na turnirju.

LJUBLJANA – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo prvega ciklusa kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Po Izraelu je v Stožicah premagala še Madžarsko, izid je bil 3 : 0 (20, 20, 17).

»Mi smo danes servirali v igrišče, s tem pa prisilili tekmece, da so grešili pri sprejemu. Dogovorili smo se, da žoge ne letijo po dvorani, ampak da pristajajo znotraj igrišča. Tega smo se držali in zato je bilo precej lažje. Igrali smo odgovorno, tudi na našem sprejemu smo bili bolj kompaktni kot včeraj. Želel bi si še, da bi bili uspešnejši v bloku, da bi z njim dosegli nekaj več točk. Vse številke danes kažejo nam v prid, odstotki v posameznih elementih so zelo visoki. Ampak treba se je zavedati, da te zagotovo ne bodo take, ko bomo igrali proti boljši ekipi. Najbrž že jutri. Moldavija je presenetila vse, zagotovo nas proti njim čaka težko delo,« je po tekmi povedal selektor Luka Slabe.

V nedeljo se bo ekipa pomerila še z Moldavijo, tekma bo odločala o prvem mestu na turnirju.

Deli s prijatelji