PRED PRVENSTVOM

Slovenci do druge zmage, Luka Dončić spet najboljši

Objavljeno 05. avgust 2017 00.05 | Posodobljeno 05. avgust 2017 00.05 | Piše: STA, Mo. S.

Izbranci selektorja Igorja Kokoškova se bodo v Mariboru znova predstavili v nedeljo, ko jih ob 20.15 čaka še tekma s Češko.

Sto žensk bo zopet šlo po triglavskih poteh. Foto: Boštjan Fon

MARIBOR – Slovenski košarkarji so na pokalu Addeco v Mariboru odigrali drugo prijateljsko tekmo v okviru priprav na evropsko prvenstvo in podobno kot pred dnevi v Rogaški Slatini suvereno prišli do zmage. Pred približno 2500 gledalci so premagali Madžarsko s 84 : 64. Najboljši igralec pri Sloveniji je bil tako kot na prvi tekmi 18-letni Luka Dončić, ki je dosegel 18 točk in zbral 9 skokov. Gašper Vidmar je dosegel 13 točk, Klemen Prepelič pa 10.

Izbranci selektorja Igorja Kokoškova se bodo v Mariboru znova predstavili v nedeljo, ko jih ob 20.15 čaka še tekma s Češko. S preizkušnjama na Štajerskem je Slovenija končala prvo tretjino pripravljalnih tekem, hkrati pa predzadnjič igrala pred domačim občinstvom. Naslednji konec tedna jo namreč v Opatiji čakata tekmi s Hrvaško in Ukrajino, 18. in 19. avgusta se bo mudila na turnirju v Izraelu, zadnjo tekmo pred odhodom v Helsinke pa bo odigrala 24. avgusta v Stožicah proti Hrvaški.

Deli s prijatelji