CILJI

Škorci merijo na vrh sveta

Objavljeno 26. september 2013 10.56 | Posodobljeno 25. september 2013 22.10 | Piše: R. T.

Na finalnem mastersu v ulični košarki v Istanbulu bosta nastopili kar dve slovenski ekipi.

Škorci izpod košev hočejo po evropskem naslovu osvojiti še svetovnega. Foto: Telemach Škorci

Slovenski ljubitelji košarke bodo lahko prvi vikend v oktobru spet potegnili na dan navijaške rekvizite, saj bodo na zaključnem turnirju svetovne serije (primerljivo s svetovnim prvenstvom) v ulični košarki v Istanbulu lahko navijali kar za dve slovenski moštvi. Slovenske barve bosta v Turčiji zastopali ljubljanska ekipa SKF Brezovica in kranjski Telemach Škorci (ekipa Kranj).

Kranjska ekipa je letos že trikrat okusila slast zmage na močnih turnirjih v ulični košarki, kjer se igralci merijo v igri tri na tri na en koš. Prvo večjo letošnjo zmago so konec julija dosegli na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer so pred dvatisočglavo množico osvojili Samsungov turnir in si zagotovili nastop na turnirju Fiba 3x3 world tour masters v švicarski Lozani. Škorci so pred velikim izzivom svojo formo nato preverili še na močnem turnirju Fiba challenger v Talinu, kjer so ugnali vso evropsko konkurenco. Na mastersu v Lozani so osvojili naslov evropskih prvakov, potem ko so v slovenskem finalu po dramatični končnici ugnali prav Brezovico. »Glede poteka sezone sem načeloma zelo zadovoljen, predvsem smo rasli skozi sezono, kjer smo na začetku doživeli par poučnih porazov in se iz tega veliko naučili. Moram poudariti, da nismo le košarkarji, zbrani z vseh vetrov, ampak tesni prijatelji že dolgo let, zato se zelo dobro poznamo in zaupamo drug drugemu, kar je velik plus. Ena od prednosti je, da nas je v bistvu šest in se glede na turnir menjamo,« je Jaka Hladnik razkril recept za uspeh ekipe Telemach Škorci. Pri Fibi so se po zmagi Škorcev v Švici spomnili tudi na dejstvo, da fantje prihajajo iz Kranja, ki šteje komaj 50.000 prebivalcev, a je dalo kar dva vrhunska košarkarja, Marka Miliča in Gregorja Fučko.

Predstavniki Fibe: Zaključni masters turnir v Istanbulu bo nekaj posebnega

Osrednji trg v sloviti četrti Eminömü, ki velja za eno glavnih turističnih točk, bodo 4. in 5. oktobra spremenili v košarkarsko igrišče, ki bo stalo tik ob novi mošeji. Igralci se bodo pomerili tudi v metanju trojk in zabijanju, nastopile bodo številne navijaške skupine in različni ulični umetniki. Škorci bodo na Fiba final masters turnirju nastopili v zasedbi Jaka Hladnik, Jure Eržen, Dario Krejić in Mensud Julević, manjkala pa bosta sicer standardna člana ekipe Uroš Troppan in poškodovani Boris Jeršin. Četverica se dobro zaveda, da jih v Turčiji čaka izjemno težka naloga, nasproti jim bo namreč stalo 12 najboljših ekip z vsega sveta. »V Istanbul prihajajo najboljše ekipe z vsega sveta. Mi bomo tja pripotovali kot prvaki Lozane. –Vse smo posvetili temu, da osvojimo tudi finalni masters. Ekipe so dobre, raznovrstni igralci, a vendar menim, da lahko osvojimo naslov, je pa tudi odvisno od kančka sreče in dobrega dneva. Šport je pošten, in če si ti pošten do njega, se ti vedno vse prej ali slej vrne,« se kančka športne sreče nadeja Hladnik. 

Deli s prijatelji