POLETNA VN

Skakalcem le šesto mesto

Objavljeno 26. julij 2014 01.01 | Posodobljeno 26. julij 2014 01.06 | Piše: STA, Mo. S.

Bolj kot šesto mesto bode v oči dejstvo, da so Slovenci za olimpijskimi prvaki Nemci zaostali kar 34 točk in bili daleč od najboljših.

Peter Prevc.

VARŠAVA – Smučarji skakalci so se v Wisli na Poljskem pomerili na uvodni tekmi poletne velike nagrade. Slovenska četverica Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Matjaž Pungertar in Peter Prevc je bila tokrat slabša od pričakovanj na šestem mestu. Zmagali so Poljaki pred Čehi in Avstrijci, Slovence pa so prehiteli še Norvežani in Nemci.

Bolj kot šesto mesto bode v oči dejstvo, da so Slovenci za olimpijskimi prvaki Nemci zaostali kar 34 točk in bili daleč od najboljših. »Z današnjim rezultatom in skoki razumljivo nisem zadovoljen, saj smo na treningih pokazali veliko več, vendar je to nekako značilno za nas v mesecu juliju. Slika slovenska reprezentance trenutno ni realna. Jutri je nova priložnost, kjer je treba biti zbran,« je po tekmi razmišljal Goran Janus.

V soboto skakalce čaka še posamična tekma, kjer bodo Slovenijo zastopali Pungertar, Tepeš, Tomaž Naglič, Robert Kranjec, Nejc Dežman in Peter Prevc. Prva serija se bo začela ob 17. uri.

Deli s prijatelji