POŠKODOVAN

Si bo Udrih pozdravil 
gleženj za EP?

Objavljeno 15. julij 2013 09.14 | Posodobljeno 15. julij 2013 10.00 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Beno Udrih

Vprašanje je, kdaj se bo Šempetrčan pridružil reprezentanci, na košarkarski zvezi brez novic.

Slovenija na domačem prvenstvu tudi brez Bena Udriha? Foto: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – V petek, 19. julija, se bo v Ljubljani zbrala slovenska moška članska košarkarska reprezentanca in začela priprave na evropsko prvenstvo (EP), ki bo od 4. do 22. septembra v Sloveniji. Neznank naj ne bi bilo, polemika okoli sestave in seznama, ki ga je objavil selektor Božidar Maljković, se je polegla. Navsezadnje je Maljković tisti, ki odgovarja za rezultat in ve, kateri igralci mu lahko pri doseganju cilja pomagajo. Slovenska košarkarska javnost pa se že lep čas – ne bi lagali, če zapišemo, da kar eno leto – sprašuje, ali bo Sloveniji pomagal tudi Beno Udrih. Selektor je pred dnevi opozoril, da mu je Udrih v pogovoru, ki so ga opravili v ZDA, jasno dejal, da bo zagotovo igral, razen če ne bo imel kluba. »Treba ga je počakati,« je jasen selektor, ki potrdi, da sta se z Udrihom vnovič slišala sredi marca. »Poklical me je sam. Rekel je, da bo igral. Verjamem, da si želi in da bo prišel. Do kdaj ga bomo čakali, v tem hipu ne vem,« je sklenil Maljković.

V petek smo se na Košarkarsko zvezo Slovenije obrnili s štirimi vprašanji. Zanimalo nas je, kdo je v teh dneh stiku z Benom Udrihom, kdaj ga pričakujejo na pripravah, ali bo dobil kakšen dan počitka več ne glede na to, kdaj podpiše pogodbo, in ali se bo v primeru njegove zamude izbrani vrsti pridružil kateri drugi branilec. »Ko bo kar koli novega v primeru Udriha, vas bomo o tem obvestili,« so bili kratki in jedrnati na Košarkarski zvezi Slovenije.

Pred 1. avgustom ga ne bo

Precej bolj jasen ter zgovoren pa je bil naš vir s Štajerskega. Udrih je trenutno v ZDA, tja je odpotoval konec junija, prej je bil štiri dni v Sloveniji, svoj čas pa namenil družini in prijateljem. Zadnjo in edino soboto v Sloveniji je preživel na pikniku v Logarski dolini. Že takrat je imel težave z desnim gležnjem, in te še niso odpravljene. Kot nadaljuje naš vir, si bo Udrih v ZDA najprej pozdravil poškodovani gleženj. V Slovenijo se ne misli vrniti pred 1. avgustom. V ZDA sta pred dnevi odpotovala tudi Benov brat Samo in osebni trener našega enbeajevca Boštjan Kuhar, ki bo Udriha poskusil kar se da dobro pripraviti na novo sezono.

Bojimo se – očitno si bo treba naliti čistega vina in kruti realnosti pogledati v oči –, da bo Slovenija na prvenstvu igrala ne le brez Erazma Lorbka, ampak tudi brez Bena Udriha. Ali je to zadnja sprememba v reprezentanci, bo kaj kmalu jasno. Selektorju Maljkoviću ni lahko. V slabo tolažbo mu je le dejstvo, da pač deli usodo vseh selektorjev reprezentanc, ki se pripravljajo na EP.
 

Deli s prijatelji