ATLETSKA LIGA

Šestakova skočila do zlata, Rodičeva osvojila srebro

Objavljeno 07. junij 2012 23.05 | Posodobljeno 07. junij 2012 23.07 | Piše: Mi. S., STA

Na 7. memorialnem mitingu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana sta Šestakova in Rodičeva pokazali napredek v formi.

LJUBLJANA – Marija Šestak (Mass) je v mednarodni atletski ligi za veliko nagrado Vzajemne v Ljubljani po številnih težavah v sezoni v troskoku zmagala in bila zelo zadovoljna s 14,27 metra, ki jih je dosegla v peti seriji. V najmočnejši disciplini mitinga je bila Snežana Rodič (Mass) druga in vesela 14,20 metra, tretja pa je bila Maja Bratkič (Gorica, 13,32 m).

Posebej zadovoljna je tekmovališče zapuščala Šestakova

»Olajšanje je, vendar bi morala po izidih na treningih skakati veliko bolje že prej. Niti sama ne vem, zakaj sem tako padla v rezultatih na prejšnjih mitingih. Mislim, da sem se preveč obremenjevala, ker mi ni šlo. Po diamantni ligi v Rimu sem si dejala, da slabše sploh ne more biti. V Ljubljani vedno rada skačem in dosegam dobre dosežke. Današnji nastopi celo niso bili idealni. Čutila sem, da bi lahko skočila še več. Vendar ne bom pretiravala, glede na prejšnje slabe izide je to naravnost fantastično. Odpovedala sem nastop v Moskvi in bom naslednjič tekmovala na VN v Velenju,« je bila zadovoljna Šestakova.

Tudi Rodičeva bo nastopila prihodnji četrtek v Velenju

»Današnja tekma je bila zelo dobra. Ker na treningih skačem prek 14 metrov, sem s to tekmo zelo zadovoljna, saj sem potrdila dobro formo. V Velenju bo konkurenca odlična in pričakujem nov dober izid. Sem zelo zadovoljna z napredkom,« je pojasnila Rodičeva, ki je 14,20 metra skočila v šesti seriji, ko je veter pihal z rekordne znamke dovoljenih +0,7 m/s. Pri Šestakovi je v peti seriji pihal +5,7 m/s, v njenem drugem najdaljšem poskusu, ko so izmerili 14,18 metra, pa 0,7 m/s. Šestakova je imela tudi četrto daljavo dneva, 14 metrov je skočila v četrtem poskusu.

Prva slovenska reprezentanca z Nino Kovačič, Kristino Žumer, Manco Šepetavc in 52-letno Melene Ottey je zmagala s 45,25 metra. Nina Kokot (Velenje) je v skoku v daljino s 6,34 za 31 cm zaostala za normo B za olimpijske igre v Londonu. Hrvata Marin Premeru v suvanju krogle (20,27 m) in Marko Prugovečki v skoku v daljino (7,75 m) sta bila premočna za konkurenco. Na startni listi je bila le peščica najboljših slovenskih predstavnic in predstavnikov, Hrvati pa so prevladovali in bili zelo številčni v nekaterih disciplinah. Tako so na 100 m z ovirami nastopile peterica Hrvatic, ena Srbkinja in le dve domačinki.

Hrvatica Nikolina Horvat (57,14) in Srb Emir Bekrić (49,89) sta z dobrima dosežkoma slavila na 400 m z ovirami, Postojnčan Marko Macuh je bil tretji (52,13). Na tej razdalji brez ovir je Liona Rebernik (Štajerska) zdržala pritisk Hrvatice Anite Banovič (54,15) v zaključku in zmagala, med atleti pa je v cilj prvi prišel Danec Nick Ekelund (46,81) pred Žanom Rudolfom (Mass, 47,74). Na dvakrat daljši razdalji je slavila Hrvatica Vanja Perišić (2:04,93).

Kozmusa ni bilo

V metu kladiva, ki je bil kljub odsotnosti Primoža Kozmusa najmočnejša moška disciplina mitinga, pa je slavil Mohamed Ali El Zinkawi iz Kuvajta (75,28 m). Slovenski rekorder v metu kopja Matija Kranjc (Mass) je bil drugi z le 70,23 metra, zmaga pa je odšla v Italijo z Norbertom Bonvecchiom (76,94 m). V skoku s palico sta dva tekmovalca preskočila 5,10 metra, zmagal pa je Andrej Poljanec, ki je zadnjo višino zmogel v prvem poskusu, Jure Batagelj (Gorica) pa je bil z uspešnim tretjim skokom drugi. Andrej Batagelj (Kladivar) je v troskoku s 15,15 metra za tri centimetre ugnal Novomeščana Martina Gradiška (Krka, 15,12 m), vendar sta tekmovalca, ki sta bila že članska reprezentanta, zaostala za Slovakom Tomašem Veszelkom (15,32 m) in domačinom Juretom Šivicem (Mass, 15,18 m).

Naslednji miting slovenske VN bo v nedeljo v Postojni, kjer napovedujejo močnejšo slovensko zasedbo, saj je bil miting v tem pogledu krepko za uvodno VN v Slovenski Bistrici.

Deli s prijatelji