POŠKODBA

Šestakova bo morala na operacijo

Objavljeno 08. januar 2013 18.53 | Posodobljeno 08. januar 2013 18.56 | Piše: Ma. F., STA

Zaradi raztrganine tetive, ki drži stopalni lok, jo bodo operirali na ortopedski kliniki UKC v Ljubljani.

Marija Šestak.

LJUBLJANA – Atletinja Marija Šestak, slovenska rekorderka v troskoku, ki se je poškodovala med treningom v Republiki Južni Afriki konec decembra in se je zaradi tega predčasno vrnila v domovino, bo morala v petek na operacijo. Zaradi raztrganine tetive, ki drži stopalni lok (tibialis posterior), jo bodo operirali na ortopedski kliniki UKC v Ljubljani.

Nekajmesečna rehabilitacija

Poškodba je resna in zelo redka pri športnikih, po oceni medicinske stroke pa bo operacija žal nujna. Po posegu Marijo Šestak čaka predvidoma nekajmesečna rehabilitacija. Šestakova si želi, da bi se poseg končal brez zapletov in da bo rehabilitacija uspešna, kljub vsem težavam pa ostaja optimistična, so sporočili iz Atletske zveze Slovenije.

Šestakova je slovenska rekorderka tako v dvorani (15,08 m) kot na prostem; na olimpijskih igrah v Pekingu je leta 2008 v izjemnem finalu skočila 15,03 metra in osvojila šesto mesto. Na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu je bila 11., bronasta je bila na dvoranskem SP v Valencii leta 2008, srebrna pa na dvoranskem EP v Torinu leta 2009.

Deli s prijatelji