ROLAND GARROS 2013

Serena znova na pariškem prestolu

Objavljeno 08. junij 2013 19.13 | Posodobljeno 08. junij 2013 19.13 | Piše: STA, S. U.

Prva igralka sveta je v današnjem finalu gladko dvakrat s po 6 : 4 ugnala branilko naslova, drugo nosilko Rusinjo Marijo Šarapovo.

PARIZ – Američanka Serena Williams je zmagovalka odprtega prvenstva Francije v tenisu. Prva nosilka in številka ena svetovnega tenisa je v današnjem finalu gladko dvakrat s po 6 : 4 ugnala branilko naslova, drugo nosilko Rusinjo Marijo Šarapovo. Za Williamsovo je to drugi naslov na Rolandu Garrosu v karieri.

Že 16. naslov na turnirjih velike četverice

Williamsova je osvojila že 16. naslov na turnirjih velike četverice. Zdaj le še za dva naslova zaostaja za Američanko Chris Evert in Čehinjo Martino Navratilovo, rekorderka pa je Nemka Steffi Graf z 22 zmagami na turnirjih za grand slam. Ob tem pa je Williamsova pri 31 letih in 247 dneh najstarejša zmagovalka OP Francije po Evertovi, ki je držala ta rekord vse od leta 1986.

Enaintridesetletnica je z današnjo zmago, svojo drugo v Parizu po letu 2002, v žep pospravila 1,5 milijona evrov denarne nagrade. Šarapovi pripada »tolažilnih« 750.000 evrov.

Premoč v ženskem tenisu dokazala tudi na igrišču

Današnji finale je bil na OP Francije prvi po letu 1995, v katerem sta se za naslov pomerili prva in druga nosilka, dve največji imeni svetovnega ženskega tenisa. Williamsova je bila seveda favoritinja, saj je bilo pred današnjim dvobojem razmerje zmag in porazov 13 : 2 v njen prid, premoč v ženskem tenisu pa je dokazala tudi na igrišču.

Ruska igralka je porazov proti Williamsovi že vajena: »Odigrala sem odličen turnir, a danes sem naletela na premočno nasprotnico. Letos že vso sezono igra odlično, prav tako kot lani. Rada igram na tem igrišču, saj me nanj vežejo lepi spomini. Lani je bilo ob zmagi super in da mi je tudi letos uspelo priti do finala, je zame odlično.«

Deli s prijatelji