LIGA TELEMACH

Senzacija v Stožicah: Helios spravil na kolena zmaje

Objavljeno 06. maj 2015 00.29 | Posodobljeno 06. maj 2015 00.29 | Piše: STA, S. U.

Košarkarji Heliosa so na prvi tekmi četrtfinala lige Telemach v Stožicah presenetili Union Olimpijo.

Utrinek s tekme.

LJUBLJANA – Košarkarji Helios Suns so v prvi tekmi četrtfinala lige Telemach premagali Union Olimpijo z 69 : 67 (17 : 16, 38 : 27, 54 : 52). Košarkarji Helios Suns nadaljujejo odlične igre po prihodu trenerja Gašperja Okorna.

Na prvi tekmi četrtfinala lige Telemach so sredi Stožic premagali Union Olimpijo in povedli z 1 : 0 v zmagah. Odločilni koš je pet sekund pred koncem tekme dosegel najnižji košarkar na parketu, 178 centimetrov visoki Jan Močnik Lumpi.

Močnik odločil pet sekund pred koncem

Zmaga Domžalčanov je povsem zaslužena. Helios Suns je namreč vodil večji del tekme, Ljubljančani pod vodstvom Memija Bečirovića pa so se zanašali na sposobnosti posameznikov, ki pa tokrat niso bili posebej razpoloženi. Sicer so izničili najvišjo prednost gostov 27 : 40, se na začetku zadnje četrtine prebili v vodstvo s 60 : 57, v zadnjih minutah pa so Domžalčani ohranili mirno kri in kljub izenačenju Klemna Prepeliča 15 sekund pred koncem prišli do zmage. Jan Močnik (8 točk, 7 podaj) je hrabro prodrl pod koš in s polaganjem odločil zmagovalca.

Pri zmagovalcih so imeli štirje igralci dvomestno število točk – Marko Ščekić (16 točk, 9 skokov, indeks 24), David Casey (12), Jure Pelko (11) in Gezim Morina (10), pri domačinih pa je največ točk dosegel Marko Marinović (16).

Helios se lahko prvič po šestih letih prebije v polfinale lige Telemach že v četrtek, ko bo v dvorani Komunalnega centra v Domžalah ob 20. uri druga tekma. V primeru izenačenja na 1 : 1 bo tretja tekma na sporedu v soboto, 9. maja. V preostalih srečanjih je Krka ugnala Portorož s 76 : 68, košarkarji Rogaške so gladko, s 76 : 52, dobili prvo tekmo proti Grosbasketu, že v ponedeljek pa je Tajfun zmagal proti Zlatorogu.

Deli s prijatelji