TENIS

Senzacija v Melbournu: izpadla Serena Williams

Objavljeno 23. januar 2013 08.04 | Posodobljeno 23. januar 2013 08.04 | Piše: STA, A. L.

Med igro je Serena večkrat zaprosila za zdravniško pomoč.

Serena Williams je imela težave s hrbtom.

MELBOURNE – Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu je prišlo do prvega velikega presenečenja. V četrtfinalu ženskega turnirja je izpadla tretja nosilka in ena glavnih favoritinj za končno zmago Američanka Serena Williams. Izločila jo je 19-letna rojakinja Sloane Stephens s 3 : 6, 7 : 5 in 6 : 4.

Težave s hrbtom

Williamsova je med dvobojem večkrat zaprosila za zdravniško pomoč, saj je imela hude bolečine v hrbtu. Vseeno je Stephensova, 29. nosilka turnirja, ki je prvič zaigrala v četrtfinalu turnirja za grand slam, zasluženo premagala svojo vzornico in se bo v polfinalu srečala s prvo igralko sveta Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Slednja je v četrtfinalu premagala Rusinjo Svetlano Kuznecovo s 7 : 5, 6 : 1.

Drugi ženski polfinale je Marija Šarapova (Rusija) – Na Li (Kitajska).

Dva že v polfinalu, ostale čakajo

Danes sta v Melbournu na sporedu še preostala dva moška četrtfinala. Najprej se bosta pomerila Škot Andy Murray in Francoz Jeremy Chardy, nato pa še Roger Federer (Švica) in Jo-Wilfried Tsonga (Francija). Že včeraj sta si mesto v polfinalu zagotovila Srb Novak Đoković in Španec David Ferrer.

Deli s prijatelji