KOŠARKA

Šefa povsem zaupata Okornu

Objavljeno 14. november 2017 12.58 | Posodobljeno 14. november 2017 13.00 | Piše: Drago Perko

Predsednik Petrol Olimpije Tomaž Berločnik ekipi očita le poraz proti Mornarju, sicer pripomb glede dela in rezultatov nima.

Roman Lisac in Tomaž Berločnik sta čestitala Gregorju Hrovatu za zmago in dobro igro proti MZT. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA –Martinovo ni le spremenilo mošta v vino in dalo predsednika države. Martinova nedelja je prinesla tudi obilico olajšanja v tabor Petrol Olimpije. Z zmago v derbiju začelja lestvice regionalne lige so zmaji premagali makedonski MZT in mu prepustili dno lestvice, sami pa smelo pogledujejo proti sredini. »Tekma je bila pomembna, tudi mi smo bili pod pritiskom. Štela je le zmaga. Če bi izgubili, bi bili zadnji v ligi. To ne bi bilo dobro. Igralci so stopili skupaj. Vse sem pohvalil,« je po tekmi razmišljal trener Gašper Okorn. Tokrat je bil precej bolj miren kot poprej. »Jaz sem svoje naredil s taktično pripravo na tekmeca. Na potezi so bili igralci, ki so izvrstno reagirali. V torek so jih slišali po porazu proti Benetkam. Tokrat sem jih prosil, da stopijo skupaj in dajo težave na stran. Reagirali so fantastično,« je nadaljeval Okorn. »Ta tekma je signal, kako naprej! Imamo težave, ki pa jih moramo razčistiti,« je še enkrat načel temo o težavah Okorn. Zato smo hoteli izvedeti več. »Saj ne, da je ena žoga premalo. Ena je dovolj. Po vsej verjetnosti pa marsikdo razmišlja, da bi morala biti ta žoga v pravem trenutku kje drugje. Morda bi kdo sklepal, da imamo slabo vzdušje. Ne, ozračje je dobro, tudi skregani nismo. Rešujemo zadeve, ki se zgodijo vsakemu resnemu kolektivu,« je dal Okorn vedeti, da bo sam obvladal slačilnico in naredil red. V pomoč mu bosta tudi skorajšnja prihoda poškodovanega dvojca Talor Battle & Jan Barbarič.

Brezpogojna podpora

Po nekaj porazih se je že začelo šušljati, kdo bi lahko prišel za trenerja v Stožice. A se predsednik kluba Tomaž Berločnik in direktor Roman Lisac ob tem le nasmehneta. Berločnik trdno stoji za Okornom, njemu in ekipi zameri le poraz proti Mornarju, ostalo je v mejah pričakovanega. Tudi predsednik se zaveda, da bi ekipa potrebovala še kakšnega igralca. Morda bodo dobri možje decembra poskrbeli za kakšno okrepitev. V tem hipu v Olimpiji čakajo rezultate notranje revizije, ki jo je dal narediti Petrol ob prihodu v klub. Po neuradnih podatkih je dolg v skladu s prikazanim, okostnjakov v klubskih omarah naj ne bi bilo. »Olimpija je že 20 let v dolgovih. Samo čaka se, da kdo prijavi terjatev ali sproži stečaj kluba. Temu želimo narediti konec, predvsem pa ne poslovati, kot se je to delalo zadnjih 20 let. V prvi fazi je naš cilj sanacija. Ko bo tega konec, bo več denarja za ekipo, potem bo ta dražja, apetiti pa višji. Do takrat se priporočamo za potrpežljivost,« je svoje dodal direktor Lisac. 



Za Slovenijo tudi mladi Macura

Prihodnji teden se bo v Ljubljani zbrala moška članska reprezentanca, ki jo 24. in 26. novembra čakata uvodni tekmi kvalifikacij za SP 2019. Na seznamu selektorja Radovana Trifunovića je osem košarkarjev, ki so na evropskem prvenstvu osvojili zlato medaljo: Matic Rebec, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec in Vlatko Čančar. Ob njih pa še Zoran Dragić, mladi, 211-centimetrov visoki Jurij Macura, kapetan Petrola Olimpije Gregor Hrovat, Žan Mark Šiško, Luka Rupnik in Miha Lapornik.



 

Deli s prijatelji