KOŠARKA

Še petič za prvaka Krka in Union Olimpija

Objavljeno 19. maj 2014 14.05 | Posodobljeno 19. maj 2014 14.06 | Piše: Drago Perko

Košarkarji iz Ljubljane in Novega mesta zmagovalci polfinala lige Telemach.

Sani Bečirović je blestel na tretji polfinalni tekmi med Krko in Hopsi s Polzele ter hvalil Gorana Jagodnika, desno. Foto: Drago Perko

»Ne vem, ali bom še igral,« je nekaj ur po porazu v polfinalu lige Telemach dejal Goran Jagodnik, ki bo v petek dopolnil 40 let. Jagoda, bil je prvo ime Polzelanov v tej sezoni, je dodal, »da je imela Krka srečo, ker imajo Hopsi le šest igralcev«. Dolenjci so serijo odločili sebi v prid z 2:1 v zmagah in se prebili v svoj deveti finale državnega prvenstva, kjer se bodo še peto leto zapored pomerili z Union Olimpijo.

Sagadin jezen na sodnike

V Ljubljani je slovo napovedal trener Heliosa Zmago Sagadin, ki ga je s tira vrglo sojenje v obračunu proti Union Olimpiji. »Če bi imeli objektivno sojenje, potem bi se lahko v finale lige Telemach prebili po dveh tekmah, žal pa nam s takšno zaščito Union Olimpije dvakrat ni uspelo zmagati. Žal mi je, da najmlajša ekipa v državnem prvenstvu ni imela enakovrednih razmer, da pride do finala. S tem je mojega udejstvovanja z mladimi fanti v študentski košarki konec. Tega barabinstva ne bom več gledal,« Sagadin ni izbiral besed po mučnem obdobju tudi zunaj igrišča: »Vsi v klubu so komaj čakali na konec sezone. Igralci so več kot pol leta brez plač, v tem hipu so vsi prosti brez odškodnin. V klubu upajo, da jim bo kaj padlo z neba. Pa se to ne bo zgodilo. Bojim se za usodo kluba.«

Sani hvalil Jagodo

Oba favorita, Krka in Union Olimpija, sta morala vložiti precej energije, volje in znanja, da sta strla odpor tekmecev. Krka je po visoki zmagi na prvi tekmi padla na Polzeli, Hopsi so Dolenjcem v tej sezoni prizadejali dva poraza. Sani Bečirovič, na sobotni tekmi je kot že večkrat v karieri vzel žogo v svoje roke in vodil ekipo do zmage, ne skopari s pohvalo za žilave Savinjčane: »Od prvega do zadnjega imajo veliko košarkarskega znanja. Vsako malo napako znajo kaznovati, dobro zadevajo z razdalje, zato jih je težko prevzemati. Povrhu imajo Gorana Jagodnika, ki vsa leta vleče voz, zato si zasluži čestitke!« Čeprav gostje zaradi ozkega izbora igralcev niso dosegli senzacije, so doživeli bučen pozdrav 50 zvestih navijačev, ki so jih prišli spodbujat v športno dvorano Leona Štuklja. Medtem so si Hopsi dali duška in proslavili uspešno sezono. Ekipa okoli predsednika Janka Vašla bo tudi v novi sezoni zbrala okoli 160.000 evrov in krojila zgornji del lestvice.

Krka je favorit

Zdesetkana Olimpija, Sasuja Salina in Jakova Vladovića zaradi poškodb ni bilo v ekipi, Litovec Deividas Gailius pa je Ljubljano že zapustil, je s serijo 13:1 strla odpor Heliosa. Vnovič je navdušil Dino Murić, ki je tekmo končal s 15 točkami in 13 skoki. »Za nami je serija treh napornih tekem. Nenehno imamo težave s poškodbami,« se je pridušal srčni Murić, ki že pogleduje v finale. »Pri Krki vselej govorijo, da je Olimpija favorit na medsebojnih tekmah. Kako smo mi favoriti, če pa so oni štirikratni zaporedni državni prvaki, se sprašujem. Čas je, da enkrat tudi oni prevzamejo vlogo favorita,« sporoča Murić v Novo mesto in začenja psihološko vojno pred prvo tekmo, ki bo 22. maja v Novem mestu.

Deli s prijatelji