SREDNJEEVROPSKA LIGA

Še ena neposrečena generalka ACH Volleyja

Objavljeno 01. november 2013 22.04 | Posodobljeno 01. november 2013 22.07 | Piše: STA, Ma. F.

Gosti so bili za nekaj razredov slabši tekmeci, zato niso bili primerni niti za težji trening.

Slovenski državni prvak po nov uspeh v Črno Goro

LJUBLJANA – Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga srednjeevropske lige v dvorani Tivoli premagali madžarski Fino Kaposvar s 3 : 0 (11, 20, 17).

Slovenski odbojkarski prvaki so v tretji tekmi srednjeevropske lige zabeležili drugo zmago. A če so poraz proti Posojilnici Dob ocenili kot neuspešno generalko za tekmo lige prvakov proti Piacenzi, lahko tekmo z Madžari ocenijo kot še eno neposrečeno generalko, tokrat pred torkovo tekmo s Toursom. Toda tokrat ne zaradi rezultata, ampak dejstva, da so bili gosti za nekaj razredov slabši tekmeci, zato niso bili primerni niti za težji trening.

»Upal sem, da se nam bodo vsaj malo upirali, vendar od njihovega odpora ni bilo nič, zato z izjemo pomembnih točk ni razlogov, da bi bil zadovoljen,« ni skrival razočaranja nad kakovostjo ekipe iz Kaposvarja trener Ljubljančanov Luka Slabe. Strateg slabosti svoje ekipe niti ni mogel videti, z izjemo velikega števila servisov jih niti ni bilo. Tudi začetni udarci pa Slabeta ne skrbijo: »Vse to je načrtovano. Igralcem sem naročil, da predvsem s 'float servisi' izvajajo pritisk, da tvegajo, zato je veliko število napak povsem razumljivo. Če proti Francozom v torek ne bomo pritiskali s servisom, nimamo nobenih možnosti, če pa bo razmerje napak in asov, kot je bilo danes, bom zadovoljen.«

Deli s prijatelji