TENIŠKA

Se bo v Portorožu zgodil slovenski čudež?

Objavljeno 05. april 2014 11.06 | Posodobljeno 05. april 2014 11.06 | Piše: STA, D. P.

Pred kapetanom Blažem Trupejem je velika dilema, koga postaviti v nedeljo na prvi dvoboj.

Blaž Rola.

PORTOROŽ – Slovensko teniško reprezentanco danes v drugem krogu Davisovega pokala čaka nastop v igri dvojic. Junak prvega dne Blaž Rola in najizkušenejši mož v izbrani vrsti Grega Žemlja se bosta zoperstavila izraelskima specialistoma za igro parov, Jonathanu Erlichu in Andyju Ramu.

Izraelca favorita

Izraelca sta nesporna favorita, saj sodita med najboljše dvojice na svetu. Med posamezniki sploh nimata uvrstitve na lestvici ATP, med dvojicami pa sta 71. in 112. na svetu. Za primerjavo Rola je 221., Žemlja, ki že pol leta ni igral resnejšega dvoboja, razen v Davisovem pokalu v Kranju skupaj z Blažem Kavčičem, pa 405.

Velika dilema

Če Izrael zmaga v igri parov, bo morala Slovenija v nedeljo osvojiti dve točki za vstop med 16 najboljših reprezentanc na svetu. Pred kapetanom Blažem Trupejem je zato velika dilema, koga postaviti v nedeljo na prvi dvoboj glede na to, da je Blaž Kavčič po maratonskem petkovem dvoboju, ki ga je izgubil v petem nizu, komaj stal na nogah. Kavčič je bil namreč pred tremi tedni operiran na stopalu.

Deli s prijatelji