NEŠPORTNO

Schumacher priznal dolgoletno jemanje dopinga

Objavljeno 29. marec 2013 12.10 | Posodobljeno 29. marec 2013 12.12 | Piše: STA, A. L.

V ekipnem avtobusu je bilo na voljo veliko zdravil, z večino si je lahko vsak postregel sam, je dejal Schumacher.

Alberto Contador je bil spoznan za krivega.

BERLIN – Nemški kolesar Stefan Schumacher je priznal dolgoletno jemanje dopinga. V pogovoru za časnik Spiegel je dvakratni zmagovalec etape dirke po Franciji razkril, da je doping, šlo je za kortikosteroide, EPO in rastni hormon, začel jemati že z 20 leti, čeprav je vseskozi zanikal jemanje prepovedanih sredstev.

Schumacher: Noro je bilo

»Že ko sem bil star 20 let, sem jemal doping. Bil sem del sistema, zaradi česar nisem ponosen. Doping nam je bil na voljo po treningu poleg krožnika testenin,« je za Spiegel razkril 31-letni Nemec. »V času, ko je kolesaril za ekipo Gerolsteiner, so pri jemanju dopinga med letoma 2006 in 2008 aktivno sodelovali zdravniki. V ekipnem avtobusu je bilo na voljo veliko zdravil, z večino si je lahko vsak postregel sam. Noro je bilo,« je še dejal Schumacher.

Schumacherju, ki zdaj vozi za tretjeligaško ekipo Christina Watches-Onfone, so julija 2008 na dirki po Franciji in nato na olimpijskih igrah v Pekingu dokazali uporabo krvnega dopinga (CERA), zaradi česar ni smel nastopati do 27. avgusta 2010.

Deli s prijatelji