AVSTRALIJA

Šarapova za zgodovino, Srebotnikova na popravni izpit

Objavljeno 20. januar 2013 11.36 | Posodobljeno 20. januar 2013 11.36 | Piše: D. P., STA

»Nisem začela najbolje, tekmica je delala manj napak, kot bi si sama želela, in je dobila prvo igro, vendar pa sem ji po delnem izidu 2 : 1 že vsilila svojo igro.«

Marija Šarapova.

MELBOURNE – Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije je svoje delo do zdaj brezhibno opravila ruska zvezdnica Marija Šarapova, ki se je ekspresno prebila v četrtfinale prvega turnirja za grand slam v sezoni, v dvoboju osmine finala je oddala le en niz. Šarapova se bo v četrtfinalu pomerila z rojakinjo Jekaterino Makarovo.

Šarapova je v Melbournu zavezala še peto kravato, v dvoboju osmine finala je po hitrem postopku odpravila Belgijko Kirsten Flipkens s 6 : 1 in 6 : 0.

Seleševa in Grafova

S tako hitro potjo do četrtfinala je Šarapova postavila nov mejnik v Melbournu, saj do zdaj po začetku sedanjega načina tekmovanja in ere odprtih prvenstev še nobena od igralk ni oddala tako malo iger kot Šarapova. Monica Seleš (1991, 1993) in Steffi Graf (1989) sta pred tem držali rekord pri osmih oddanih igrah, ki sta jih v Melbournu oddali do četrtfinala. Rekord na turnirjih za grand slam pa je še vedno v rokah Mary Pierce, ki je leta 1994 na poti do četrtfinala OP Francije v Parizu izgubila le štiri igre.

»Seveda sem zelo zadovoljna s prikazano igro, vendar pa si ne želim delati preveč utvar, saj pričakujem, da se bodo stvari precej zaostrile v četrtfinalu. Zato bom morala še naprej ostati zelo osredinjena na igro,« je dejala 25-letna dolgonoga Rusinja, ki že od otroštva živi in trenira v ZDA. Presenetljivo pa visokorasla sibirska lepotica ni bila zadovoljna z začetkom dvoboja proti Flipkensovi: »Nisem začela najbolje, tekmica je delala manj napak, kot bi si sama želela, in je dobila prvo igro, vendar pa sem ji po delnem izidu 2 : 1 že vsilila svojo igro ter dvoboj pripeljala brez težav h koncu.« Prvi niz je trajal 45 minut, drugega pa je bilo konec že po četrt ure.

Slovo Slovenke

Katarina Srebotnik je z Nadjo Petrovo izgubila dvoboj tretjega kroga ženskih dvojic. Ameriški sestrski dvojec Serena in Venus Williams je bil boljši s 6 : 2 in 6 : 3. Najboljša slovenska igralka v dvojicah Srebotnikova še ni končala nastopov v Melbournu. V paru s Srbom Nenadom Zimonjićem se je prebila v drugi krog turnirja mešanih dvojic.
 

Deli s prijatelji