TOUR

Sanchezu etapa, Roland nešporten do kolegov

Objavljeno 15. julij 2012 20.02 | Posodobljeno 15. julij 2012 20.02 | Piše: D. P., STA

Jani Brajkovič je prišel v cilj v skupini favoritov.

Luis Leon Sanchez do zmage.

PARIZ – Španec Luis Leon Sanchez je že četrtič v karieri dobil etapo kolesarske dirke po Franciji. Kolesar Rabobanka je bil najhitrejši v 14. etapi letošnje dirke, potem ko je v zadnjih, ravninskih kilometrih 191 kilometrov dolge pirenejske preizkušnje ušel štirim kolegom iz ubežne skupine.

Sagan zapisan zeleni

Drugo mesto je zasedel fenomenalni Slovak Peter Sagan, ki je tako še povečal svoje vodstvo v razvrstitvi točkovanja za zeleno majico oziroma za najboljšega po točkah, tretji pa je bil Belgijec Philippe Gilbert.

Britanec na vrhu

Jani Brajkovič je prišel v cilj v skupini favoritov, tako da je v skupni razvrstitvi, v kateri ni prišlo do sprememb (še vedno vodi Britanec Bradley Wiggins) zadržal osmo mesto.

Nešportna poteza

Etapa je postregla tudi z »lumpom«. Francoz Pierre Roland je namreč poskrbel za nešportno potezo, saj edini izmed skupine favoritov ni hotel počakati Avstralca Cadela Evansa, ki je zaradi okvare kolesa zaostal. Čeprav je imel Francoz že veliko prednost, pa ga je skupina, v kateri je takrat že bil tudi Evans, še pravočasno ujela. Skupina favoritov je sicer za Sanchezom zaostala za več kot 18 minut.

Kdo je kolesarjem podtaknil risalne žebljičke?

Osupljivo vest pa so zapisali na spletnem portalu Eurosporta, da so namreč nepridipravi po progi raztresli risalne žebljičke, ki so povzročili številne 'gumidefekte'. Preluknjani zračnici se niso izognili vodilni Wiggins, Roche, Scarponi, Cadel Evans dvakrat ...

 

Deli s prijatelji