NAMIZNI TENIS

Šampiona bele žogice sta Krka in Fužinar

Objavljeno 02. junij 2015 13.20 | Posodobljeno 02. junij 2015 13.21 | Piše: Oste Bakal

Finale državnega prvenstva v namiznem tenisu se je končal ekspresno. Najboljša igralca sezone sta Uroš Slatinšek in Manca Fajmut.

Prvaki iz Novega mesta, z leve: trener Ivan Kapš, Neven Karković, Uroš Slatinšek, Darko Jorgić in Tilen Novak. Foto: Oste Bakal

Tisto, kar je bilo realno pričakovati, se je tudi uresničilo. Že po dveh finalnih tekmah končnice smo dobili nova (stara) državna namiznoteniška prvaka. Igralci Krke in igralke Fužinarja Interdiskonta, ki že nekaj časa tvorijo slovenski vrh v tekmovanju z belo žogico, so svojo premoč v tem prvenstvu potrdili že po ligaškem delu tekmovanja, ko so dosegli same zmage. Tudi v polfinalu play-offa so eni in drugi napredovali že po dveh tekmah, enako pa je bilo tudi v finalu končnice, kar pomeni, da Uroš Slatinšek, Darko Jorgić, Neven Karković, Tilen Novak ter Manca Fajmut, Zala in Nika Veronik nimajo doraslih nasprotnikov na sončni strani Alp.

Krka iz Novega mesta je v finalu državnega prvenstva premagala Kemo iz Puconcev. Kljub porazu si Prekmurci za letošnjo sezono zaslužijo pohvale, saj so po odhodu Mitje Horvata in v težkem finančnem položaju osvojili pokalni naslov in bili z naskokom druga najboljša ekipa v državi. Poleg ekipnega odlikovanja je Uroš Slatinšek še tretjič zapored in skupno petič v zadnjih šestih letih prejel nagrado za najboljšega igralca 1. SNTL. V letošnji sezoni je skupaj s končnico prvenstva nanizal 51 zmag in dva poraza (oba v rednem delu sezone proti Patriku Sukiču in Tomu Šfiligoju). Igralke ravenskega Fužinarja so bile v finalu prav tako boljše od tekmic iz Puconcev. Dominacija Mance Fajmut in njenih soigralk na domačih tleh se je tako za nekaj časa končala s sedmim naslovom. Štiriindvajsetletna Korošica se v prihodnji sezoni seli v 2. bundesligo k Saarbrücknu, kjer si kruh že vrsto let služi tudi Bojan Tokić. Fajmutova je osvojila tudi nagrado za najkoristnejšo igralko sezone s končnim izkupičkom zmag in porazov 35:0, pri čemer je izgubila vsega osem nizov.

 

Deli s prijatelji