SP V KOLESARSTVU

Sagan tretjič prvak, Slovencev ni bilo v ospredju

Objavljeno 24. september 2017 20.30 | Posodobljeno 24. september 2017 20.30 | Piše: STA, Ma. M.

Slovak Peter Sagan je na svetovnem prvenstvu v cestni dirki v Bergnu ubranil mavrično majico in postal prvi kolesar, ki je osvojil tri zlata odličja na SP po vrsti.

Tretjič na vrhu sveta.

BERGEN – Slovak Peter Sagan je na svetovnem prvenstvu v cestni dirki v Bergnu ubranil mavrično majico in postal prvi kolesar, ki je osvojil tri zlata odličja na SP po vrsti. Srebro je prejel Norvežan Alexander Kristoff, bron pa Avstralec Michael Matthews. Slovencev ni bilo v ospredju.

Poleg Sagana imajo tri zmage na cestni dirki svetovnega prvenstva še Italijan Alfredo Binda, Belgijec Rik Van Steenbergen, Španec Oscar Freire in Belgijec Eddy Merckx, vendar nikomur ni uspelo slaviti trikrat zaporedoma.

Najboljši Slovenec je bil na koncu Luka Pibernik na 43. mestu z zaostankom dveh minut ter 43 sekund. Pibernik je sicer ves dan odlično delo opravljal za kapetana Luko Mezgeca, ki pa je na koncu povsem omagal. Jan Polanc je bil z enakim zaostankom kot Pibernik 62. Matej Mohorič je končal na 92. mestu, Mezgec 93., oba sta zaostala pet minut in 49 sekund. Primož Roglič je bil 122. z zaostankom 10:21 minute. Jan Tratnik je odstopil.

Deli s prijatelji