KASAŠTVO

Šadl in Hand Right zmagovalca memoriala Janka Juhanta

Objavljeno 29. maj 2013 13.56 | Posodobljeno 29. maj 2013 13.56 | Piše: Jana Vejnovič

Ljubitelji kasaških dirk so v Komendi spremljali sedem zanimivih dirk.

KOMENDA – V Komendi je bilo zadnjo nedeljo vreme neprijetno, ni pa pokvarilo dobre volje. Širok nasmeh je zasijal na obrazu Vita Šadla iz KK Ljutomer, ko je s svojim z 10-letnim žrebcem (Rigged Right-Hurricane Party), rejec Tomaž Košak, v dirki za memorial Janka Juhanta za 3- do 14-letne slovenske kasače z zaslužkom do 15.000 evrov na razdalji 1800 m, z nagradnim skladom 1000 evrov pustil za sabo sedem tekmecev.

»Presenečen sem, koliko zmore moj konj. Kje ima meje, ne vem. Vozil sem po načrtovani taktiki, sva pa v zadnjem zavoju našla tisto 'mini luknjico', da sva lahko švignila naprej,« je bila Vitova izjava ob prevzemu pokala. Mladi Vito je za sabo pustil dva prekaljena konja in voznika, Jože Sagaj ml. z Meggy in Roman Jerovšek z Jerryjem Loujem GJ sta se morala zadovoljiti z drugim oziroma tretjim mestom.

V zadnji, sedmi dirki za 3- do 14-letne kasače INT se je zbralo osem primerljivo močnih kasačev. Najbolje je startala 6-letna Jolly, sledil ji je 6-letni žrebec Neverending Vita (IT), a že se je približal lani nepremagljivi 12-letni Angel Sirrius. Tempo je bil izjemno hiter (1:14,7), a konji so za zadnji krog imeli še dovolj moči, in kot da je povsem spočit, je 10-letni žrebec Gondar Park (IT) (Supergill-Mystery Flight) z lastnikom Milanom Žanom v sulkiju v ciljni ravnini švignil naprej in prvi prešel ciljno črto. »Današnja zmaga je pika na i. Vem, da imam dobre konje, vendar zmaga dobro dene,« je priznal Žan.

V prvi dirki za 3- do 5-letne slovenske kasače z zaslužkom do 300 evrov je teklo osem kasačev. Vozniki vedno poudarjajo, da je zelo pomembno, kaj se dogaja na startu. Tokrat je dobro kazalo Ivanu Koscu iz domačega kluba in njegovemu 5-letnemu žrebcu Il Divo, žal ne do zmage, ki jo je moral tik red ciljem prepustiti leto mlajši kobili Pussy Cat MP (Allison Hollow-Preussenkrone, lastnik Društvo Hlev MP, rejec Milan Prašnikar) v sulkiju s Petrom Zadelom ml. (KK Stožice Ljubljana).

V drugi dirki za 3- do 6-letne EU kasače z zaslužkom do 900 evrov pa je Darja Krelj s 3-letno Ramandolo RL (IT) (Freiherr AS-Odette BI, lastnik Equine MS SRL, KK Komenda) premagala osem moških tekmecev. »Današnji prvi nastop 'frajerja' je pokazal, da je res dobro pripravljen. Upamo, da bo tudi v dirkah na italijanskih hipodromih najboljši,« je bila ponosna voznica. 

Ko bi v tretji dirki za 3- do 14-letne kasače z zaslužkom do 2000 evrov vsaj izpolnila stavni listič trojček z rahlo spremenjenim vrstnim redom favoritov iz stavne napovedi! 4-letna Bumble Blue HČ in Franc Čebulj sta kmalu po startu prešla v vodstvo, vendar ne za dolgo. Karte je mešalo vseh devet kasačev, se je pa v ciljni ravnini razvnel boj še med 4-letnim žrebcem Morfejem Peškijem in 5-letno Caro Crown (Mystical Crown-Clementina, lastnik Aleš Košak, rejec Jože Kočnar, KK Šentjernej). To je bila za voznika Petra Zadela ml. že druga zmaga na ta dan.

Kasaške dirke Komenda, 26. maj 2013:

1. dirka: 1. Pussy Cat MP/Zadel, 2. Il Divo/Kosec, 3. Nikolaj Peški/Dolinšek, 4. Pia Way/Kristl;

2. dirka: 1. Ramandolo RL *(IT)/Krelj Darja, 2. Felix *(AT)/Maletić, 3. Jurko/Arnol, 4. Dior MS/Novak;

3. dirka: 1. Cara Crown/Zadel, 2. Morfej Peški/Dolinšek, 3. Bumble Blue HČ/Čebulj, 4. Odessa Como *(IT)/Jan;

4. dirka: 1. Candy/Činkole, 2. Sun Naglo OM/Hrovat, 3. Fortuna HD/Heric, 4. Denita BJ/Šadl;

5. dirka: 1. Melissa/Sagaj, 2. Icona/Jan, 3. Izmir/Šušteršič, 4. Play Catch/Dolinšek;

6. dirka: 1. Hand Right/Šadl, 2. Meggy/Sagaj, 3. Jerry Lou GJ/Jerovšek, 4. Pen Star/Gorenc;

7. dirka: 1. Gondar Park *(IT)/Žan, 2. Angel Sirrius/Gorenc, 3. Jolly GJ/Jerovšek, 4. Neverending Vita *(IT)/Prebil.

 

 

Deli s prijatelji