OKREPITEV

S Havajev v ekipo Olimpije

Objavljeno 29. julij 2012 16.18 | Posodobljeno 29. julij 2012 16.18 | Piše: D. P.,STA

Nazadnje je igral v belgijski ligi.

Olimpija je našla prvo okrepitev.

LJUBLJANA – Novi organizator igre košarkarjev Uniona Olimpije je ameriški igralec Dominic Waters. V pretekli sezoni je 185 centimetrov visoki branilec nastopal za belgijski Belgacom Liege Basket. V svojo statistiko je povprečno vpisal 12,3 točke, 2,8 skoka in 4,1 podaje na tekmo in bil najboljši podajalec lige. Klub je z Watersom sklenil pogodbo za dve sezoni.

Pred tem je evropske izkušnje nabiral tudi pri belgijskem Pepinsterju. Šolal se je na univerzah Hawaii in Portland State.

Sašo Filipovski, trener Union Olimpije, je o novem igralcu dejal: »V Watersu vidimo igralca, ki lahko še veliko napreduje. Ima že nekaj evropskih izkušenj, kar je za nas pomembno, saj sicer gradimo mlado, neizkušeno ekipo. Je igralec z odličnim pregledom igre, učinkovit je tudi v napadu, razume igro v obrambi. Seveda je to igralec, ki je v dosegu naših zmožnosti in na ravni evrolige in lige ABA. Vesel sem, da smo začeli graditi ekipo in menim, da lahko sestavimo zasedbo, ki bo delala trdo, se predvsem borila za vsako žogo – in napredovala.«

Deli s prijatelji