ODBOJKA EP

Rusi le dočakali evropski naslov

Objavljeno 29. september 2013 22.29 | Posodobljeno 29. september 2013 22.29 | Piše: STA, S. U.

Bronasto kolajno so osvojili Srbi, ki jih je Slovenija premagala v skupinskem delu.

KØBENHAVN – Naslednica Sovjetske zveze, Rusija, si je v zgodovini evropskih odbojkarskih prvenstev do danes prisvojila 12 zlatih kolajn, zdaj pa je vendarle dočakala tudi tisto pravo, samostojno. Rusi so namreč v finalu prvenstva na Danskem in Poljskem premagali drugo najuspešnejšo reprezentanco na prvenstvih Italijo s 3 : 1 (20, 22, –22, 17).

S tem so Rusi (Sovjetska zveza je bila zadnjič prvak pred 22 leti) dokazali, da so trenutno najboljša reprezentanca na svetu, saj so olimpijskemu naslovu in naslovu zmagovalca svetovne lige dodali še evropski naslov. Italijani ostajajo pri šestih naslovih.

Bolgari nadaljujejo niz četrtih mest

Bronasto kolajno so osvojili Srbi. Izbranci Igorja Kolakovića, ki so v predtekmovanju izgubili proti Sloveniji, so v malem finalu po izenačenem boju premagali Bolgarijo s 3 : 0 (22, 30, 25). Srbi, na prejšnjem prvenstvu prvaki, so tako nadaljevali uspešne nastope na evropskih prvenstvih, saj so na zadnjih petih osvojili štiri kolajne, medtem ko so Bolgari nadaljevali niz četrtih mest, četrti so bili na olimpijskih igrah in v letošnji svetovni ligi.

Deli s prijatelji